Οι ακτιβιστές του ψηφιακού κόσμου

Περιγραφή
Το βιβλίο γράφτηκε στην καρδιά της οικονομικής κρίσης και της Αραβικής άνοιξης. Μαζί με τα μοναρχικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου κατέρρεαν και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Τότε, που μια νέα δημοσιογραφία, η δημοσιογραφία των πολιτών, έκανε την εμφάνισή της. Ένα smartphone, μια σύνδεση στο διαδίκτυο, ένα tweet ή ένα μήνυμα στον ηλεκτρονικό τοίχο, είναι αρκετά για να διαδώσουν την πληροφορία. Κάπως έτσι εντοπίστηκαν και οι αστυνομικοί που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Ίαν Τόμλισον, αυτόν τον άτυχο εφημεριδοπώλη από το ανατολικό Λονδίνο.
Το βιβλίο αφηγείται με μυθιστορηματικό τρόπο τις ζωές ανθρώπων που αντιστάθηκαν και έγιναν σύμβολα σε ηλεκτρονικούς τοίχους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τραγική ειρωνεία: οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από την ανεξέλεγκτη στρατιωτική και αστυνομική βία.
“Οι ακτιβιστές του ψηφιακού κόσμου”: Μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για το ίντερνετ και τον ακτιβισμό, ένα συναρπαστικό βιβλίο με πραγματικές ιστορίες και πραγματικούς ήρωες.Ο Θωμάς Σίδερης γεννήθηκε το 1967 στον Πειραιά. Παράλληλα με τη φοίτησή του στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το 1994 εισήλθε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και από το 1999 ασχολείται αποκλειστικά με την επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων. Είναι συγγραφέας τεσσάρων λογοτεχνικών βιβλίων τα οποία έχουν εκδοθεί από τη “Σύγχρονη Εποχή” και το “Δελφίνι”. Συμμετείχε επίσης στην ομαδική έκδοση “Παρουσίες” που περιελάμβανε το έργο δημιουργών του Κερατσινίου και εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού.

Συγγραφέας: Σίδερης Θωμάς
Εκδότης: Broken Hill Publishers Ltd
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 9963-7441-4-1
Σελίδες: 432
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Διαδίκτυο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.81 €