Οι αετοί του Γ΄ Ράιχ

Περιγραφή
Η ναζιστική Luftwaffe δημιουργήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και πολύ σύντομα έγινε ο φόβος και o τρόμος ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου. Βεβαίως, το φαινόμενο ”Luftwaffe” είχε πολλές πτυχές: Πάνω από όλα, ήταν προϊόν των σχεδιαστικών προσπαθειών εκ μέρους των ταλαντούχων Γερμανών αεροναυπηγών (τα αεροσκάφη). Δεύτερον, ο εξοπλισμός, η οργάνωση και λειτουργία της ανατέθηκαν σε μια πληθώρα αξιωματούχων, που δεν είχαν πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους ή με τους σχεδιαστές (η πολιτική-παρασκήνιο). Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από λάθη και παραλείψεις, που τελικά κόστισαν ακριβά στη Γερμανία. Τρίτον, επί 9 ακριβώς χρόνια, από το καλοκαίρι του 1936 στην Ισπανία μέχρι την άνοιξη του 1945, τα γερμανικά φτερά δοκιμάστηκαν στη μάχη, αναδεικνύοντας πολλούς ”άσσους” (οι πολεμικές επιχειρήσεις).
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιχειρείται σε 160 σελίδες μια συνοπτική μεν, αλλά περιεκτική, εξιστόρηση όλης της ξέφρενης πορείας που ακολούθησε η γερμανική αεροπορική ισχύς στα 12 χρόνια του ναζιστικού καθεστώτος, από τη μυστική αναγέννηση (που έλαβε χώρα στα μέσα της δεκαετίας του 30) μέχρι τον θρίαμβο των ετών 1939-42 και τέλος, την άδοξη συντριβή του 1943-45. Στο βιβλίο καλύπτονται σφαιρικά και οι τρεις παραπάνω πτυχές του φαινομένου Luftwaffe, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να σχηματίσει μια σαφή εικόνα της πραγματικών της δυνατοτήτων.
Το γλαφυρό κείμενο συνοδεύεται από 300 περίπου σπάνιες φωτογραφίες εποχής, εκ των οποίων οι περισσότερες δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν 10 συγκεντρωτικοί Πίνακες και 28 έγχρωμα profiles του διεθνούς φήμης εικονογράφου Richard Caruana. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα βιβλίο-σταθμό, που έρχεται να συνοψίσει, σε ένα μόνο τόμο, ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των φίλων της Αεροπορίας. Μη το χάσετε!Ο Βασίλειος Σιταράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και από το 1997 είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, έχοντας αποφοιτήσει δύο φορές από την ΕΣΔΔ. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών (1989) και στη συνέχεια σπούδασε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία, Νομική (Πτυχίο αλλά και διετές μεταπτυχιακό στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου), Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης (αγγλόφωνο μεταπτυχιακό) και Διεθνείς Σπουδές (διδακτορική διατριβή με θέμα “Η εξέλιξη της βρετανικής αποτρεπτικής δύναμης στον Ψυχρό Πόλεμο: η ικανότητα δεύτερου πλήγματος εναντίον της Μόσχας και η μεταβίβαση του αποτρεπτικού μέσου από τη Royal Air Force στο Royal Navy”). Αρθρογραφεί από τον Ιανουάριο του 1993 σε αμυντικά-στρατιωτικά περιοδικά και έχει εκδώσει πέντε ιστορικού περιεχομένου βιβλία.

Συγγραφέας: Σιταράς Βασίλειος
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8345-76-6
Σελίδες: 164
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945, Αεροπλάνα
Σειρές: Αεροπορικές Μονογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.14 €