Οι αδελφές Γκριμ: Ντετέκτιβ παραμυθιών

Περιγραφή
Τους Αδελφούς Γκριμ τους ξέρετε. Καιρός να γνωρίσετε και τις Αδελφές Γκριμ, το νέο δίδυμο ντετέκτιβ της λογοτεχνίας!
Για τη Σαμπρίνα και τη Δάφνη Γκριμ η ζωή δεν μοιάζει με παραμύθι. Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση των γονιών τους, οι αδελφές καλούνται να μείνουν με τη γιαγιά τους, μια γυναίκα που είχαν για νεκρή! Σύντομα η γιαγιά Ρέλντα αποκαλύπτει στα κορίτσια ότι κατάγονται από τους Αδελφούς Γκριμ, και ότι το κλασικό παραμυθοβιβλίο των δύο διάσημων προγόνων τους είναι, στην πραγματικότητα, μια ιστορική καταγραφή αληθινών υποθέσεων μαγικής κατεργαριάς!  Τώρα οι δύο αδελφές πρέπει να αναλάβουν την οικογενειακή τους ευθύνη και να γίνουν “Ντετέκτιβ Παραμυθιών”.
Η πρώτη τους υπόθεση; Ένα ιλιγγιώδες ταξίδι περιπέτειας, με αποστολή να σταματήσουν έναν αφηνιασμένο γίγαντα και να σώσουν τη νέα τους πόλη από τη δολοφονική του οργή!
Η σειρά “Αδερφές Γκριμ”, Best Seller των NY Times, έχει τιμηθεί με πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, μεταξύ των οποίων το “Oppenheim Toy Portfolio Platinum Award”, το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος φαντασίας του περιοδικού Kirkus.Ο Μάικλ Μπάκλεϊ γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, όπου δούλεψε στη σχολική εφημερίδα, δημιούργησε τη δική του ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή και έναν κωμικό θίασο. Αφού αποφοίτησε με διακρίσεις, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη αναζητώντας την τύχη του, αντί γι’ αυτή όμως βρήκε δουλειά ως μάγειρας, υπάλληλος σε φαστ φουντ, ιδιωτικός υπάλληλος, κωμικός σε stand up comedies, ακόμα κι ως τραγουδιστής σε μια πανκ μπάντα.
Οι γονείς του ανησυχούσαν μήπως ο Μάικλ εξελισσόταν τελικά σε ανεπρόκοπο, εκείνος όμως τους διαβεβαίωνε ότι απλά αποκτούσε ανεκτίμητες εμπειρίες ζωής (αν κι αυτό που έκανε βασικά ήταν να προσπαθεί να πληρώσει το νοίκι). Τελικά, βρήκε δουλειά ως τηλεοπτικός παραγωγός, και στη δεκάχρονη καριέρα του δημιούργησε εκπομπές για το MTV, το MTV Animation, το Discovery Networks, καθώς και για την εταιρεία Klasky Csupo (παραγωγοί της παιδικής σειράς Rugrats, της Νικελοντεόν), δίνοντας μεγάλο βάρος στα παιδικά προγράμματα.
Η σειρά των βιβλίων “Οι Αδελφές Γκριμ” είναι η πρώτη προσπάθεια του Μάικλ να συγγράψει παιδικό βιβλίο. Ο Μάικλ ζει στη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του Άλισον και τη σκυλίτσα τους, Νταίζη.

Μεταφραστής: Αθανασίου Κατερίνα
Συγγραφέας: Buckley Michael
Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6868-06-0
Σελίδες: 276
Σχήμα: 20χ13
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές: Οι Αδελφές Γκριμ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.04 €