Οιδιπόδεια συμ…πλέγματα

Περιγραφή
… ο βασιλιάς χάζεψε. Φώναξε τον πνευματικό του.
– Τι σόι “τέρας” ειναι αυτό, ρε παπά;
– “Κατάρα” της Ήρας, τέκνον μου.
– Γιατί, ρε, τι κάναμε;
– Ο θρόνος… που κάθεσαι είναι ακάθαρτος, γιε μου!
– Μα εγώ κάθε πρωί κάνω μπιντέ, ρε παππούλη…
– Εσύ κάνεις… αλλά οι προηγούμενοι που κάθονταν, καθώς φαίνεται, δεν κάνανε!
– Ε, και για τα σκατωμένα των αλλονώνε θα την πληρώσω εγώ, ρε αββά; Τα διαολόπαιρνε ο Κρέοντας με αυτά που άκουγε, αποφάσισε, έστειλε πρωί πρωί ένα απόσπασμα να φέρει αναφορά. Ένας μόνο γύρισε ζωντανός κι εκείνος ντιπ σαλεμένος.
– Τέρας μοβόρικον, αφεντικό!
– Σώπα, ρε!
– Και μοχθηρόν!
– Πως είναι η κοψά του;
– Άστα… Απο τη μέση και πάνω “γυναίκα”, από κάτω “λιοντάρι” και τη φωνάζουνε,λέει, Σφίγγα!
– Α στο διάλο! Μέχρι τώρα άκουσα “μισό άνθρωπο-μισό άλογο”,”μισή γυναίκα-μισό ψάρι”, “μισό ταύρο-μισό άντρα”! Τέτοιο μοντέλο… πρώτη φορά!!
Οιδιπόδεια Συμ…πλέγματα.
Εκεί που η σάτιρα συναντά την Τραγωδία κι εκεί που η φαντασία ξεπερνάει τα όρια του Μύθου.
Ένα μυθιστόρημα που ξαφνιάζει, ψυχαγωγεί και προβληματίζει.
Ο Δημόκριτος Τσουκάπας είναι γεννημένος στις Σέρρες, σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονία) κι έχει τρεις κόρες. Με το συγγραφικό έργο ασχολείται εδώ και δέκα πέντε χρόνια. Βιβλία του που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα είναι τα “Οιδιπόδεια Συμ…πλέγματα” (Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία 2008) “Της Τροίας το… κάγκελο” (Εκδόσεις Δίαυλος 2011), “Σαράντα εκθέσεις κι ένα γράμμα” (εκδόσεις ΖΗΤΗ 2012) και το παιδικό βιβλίο “Του ουρανού τα παραμύθια” (εκδόσεις ΖΗΤΗ 2013). Πέρα από τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων ασχολείται και με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων. Το 2012 έλαβε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου με το σατιρικό δράμα “ΓΙΟΥΝΑΝ” (ΙΩΝ του Ευριπίδη) που ανέβηκε με επιτυχία από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. ΑΙΓΑΙΟΥ. Άλλα θεατρικά έργα του που ανέβηκαν από περιφερειακές Σκηνές είναι το “Καρυων” (Πλούτος του Αριστοφάνη), οι διασκευές “Γιατρός με το στανιό” (Μολιέρος), “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” (Σαίξπηρ) και τα μονόπρακτα: “Οι γριές”, “Οι τσούχτρες”, “Οι χειροπέδες” και “Η Σουρλουλού”. Λάτρης του έναστρου ουρανού, αρθρογραφεί σε αστρονομικά περιοδικά κι εφημερίδες. Ανέκδοτα παραμένουν τα έργα του: “Με τα μάτια του ερασιτέχνη αστρονόμου” “Ιστορίες αρχαίας τρέλας” και “Η Αργώ και το χρυσόμαλλο τέρας»”που κυκλοφορεί εντός του 2014.
Μένει μόνιμα στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Τσουκάπας Δημόκριτος
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-457-240-7
Σελίδες: 391
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.48 €