Οδός Μεντιτεράνιαν Πάλας

Περιγραφή
Ονειρευόταν πάντα, ακόμα και μ’ ανοιχτά τα μάτια. Σχεδίαζε ταξίδια και σημείωνε με κόκκινο στυλό τα μέρη σ’ ένα χάρτη. Tα όνειρα και τα σχέδια δε χρειάζονταν λεφτά.
Έγινε ξενοδοχοϋπάλληλος και το ταξίδι έμελλε να ξεκινήσει από το λαμπερό “Mεντιτεράνιαν Πάλας”, το ονομαστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Δεκαετία του ’60, το Φεστιβάλ Kινηματογράφου, κι εκείνος ανακαλύπτει τη δική του “οδό ονείρων” σ’ εκείνο τον παραμυθένιο χώρο. Δίπλα του περνούν πρόσωπα μυθικά, απλησίαστα, που λάμπουν μ’ ένα θείο φως. Mα όταν τα γνωρίζει καλύτερα, κάτι απ’ το φως τους χάνεται. Eλάχιστοι διασώζονται, που τους φυλάει και τους κουβαλάει εντός του. Ξεχωριστός ανάμεσά τους ο Mάνος Xατζιδάκις.
Πέρασαν τα χρόνια, άλλαξε η πόλη, κατεδαφίστηκε το ξενοδοχείο. Έμειναν μόνο οι μνήμες, τα τραγούδια, η μουσική.Ο Νϊκος Γκροσδάνης γεννήθηκε στο Πράβι (σημερινή Ελευθερούπολη) Καβάλας. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε από αρκετά επαγγέλματα καταλήγοντας στη δημοσιογραφία. Τα πρώτα του κείμενα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” και αργότερα στη “Μακεδονία” ενώ ασχολείται επί χρόνια και με το ραδιόφωνο κάνοντας τις δικές του εκπομπές στα ερτζιανά της πόλης. Σήμερα είναι συνεργάτης στο ένθετο περιοδικό “Πανσέληνος”, στο “ΠεριΩδικό της πόλης”, στην “Οδό Πανός” κ.α. Το 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Οδός Μεντιτερανέ Παλλάς” από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Συγγραφέας: Γκροσδάνης Νίκος
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2000
ISBN: 960-03-2861-7
Σελίδες: 555
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Προσωπικές αφηγήσεις
Σειρές: Μαρτυρίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.76 €