Ξεπερνώντας το άγχος

Περιγραφή
Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που τους προκαλεί άγχος και δυσφορία. Tα προβλήματά τους μπορεί να οφείλονται σε αρκετά προφανή αίτια, όπως η απώλεια του συντρόφου, η μοναξιά ή οι δυσκολίες συντήρησης της οικογένειας. Μπορεί να οφείλονται σε έμφυτα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου ή μπορεί και να είναι αντίδραση σε τραυματικά γεγονότα της ζωής.
Kάποιοι από τους ανθρώπους φθάνουν μέχρι το κατώφλι του ειδικού ζητώντας βοήθεια. Oι περισσότεροι όμως υποφέρουν σιωπηλά, κρατώντας κρυφά τα προβλήματά τους για πολλά χρόνια. Oρισμένες φορές η κατάλληλη βοήθεια δεν έρχεται παρά τις αναζητήσεις τους. Άλλοτε πάλι αισθάνονται υπερβολική ντροπή ή πολλές ενοχές για να αποκαλύψουν το πρόβλημά τους σε κάποιον.
Σε αυτά ακριβώς απαντά το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, το οποίο αποσκοπεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν μόνοι τους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους προκαλούν ανησυχία, φόβο και άγχος.
O στόχος του βιβλίου είναι διπλός: πρώτον, να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα το πρόβλημά του κια, δεύτερον, να του διδάξει δεξιότητες αντιμετώπισης του άγχους και της ψυχολογικής πίεσης.
Tα εγχειρίδια αυτοβοήθειας είναι πρακτικοί, βήμα-προς-βήμα οδηγοί αντιμετώπισης ψυχολογικών προβλημάτων, και μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους μια διέξοδο προς τη θεραπεία και ένα καλύτερο μέλλον.Η Δρ Helen Kennerley είναι ενεργή Σύμβουλος Κλινικής Ψυχολογίας του Mental Health Trust and Brent του Oxfordshire, Kensington, Chelsea & Westminster NHS Trust.

Συγγραφέας: Kennerley Helen, Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς
Μεταφραστής: Ευσταθίου Γιώργος, Αγγελή Κατερίνα
Επιμελητής: Χαρίτου – Φατούρου Μίκα
Υπεύθυνος Σειράς: Καλαντζή – Αζίζι Αναστασία
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-19-0516-2
Σελίδες: 303
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική, Άγχος
Σειρές: Ψυχολογική Βοήθεια και Αυτοεκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.05 €