Νιόβη και Πέλοπας

Περιγραφή
Είμαι η Νιόβη, η κόρη του Βασιλιά Τάνταλου της Λυδίας. Η “καταραμένη πριγκίπισσα”, όπως με αποκαλούν μετά το δυσοίωνο χρησμό που έσπειρε το φόβο στους υποψήφιους μνηστήρες. Οι Θεοί με προίκισαν με ευφυΐα που σπάνια συναντάς σε γυναίκες. Δεν μου ‘χουν δείξει όμως ακόμα το δρόμο μου.
Στη χώρα μου δεν μπορώ να ελπίζω σε τίποτα πια, έπειτα από αυτό που έζησα: Τον πατέρα μου να προσπαθεί να σκοτώσει τον αγαπημένο μου αδελφό Πέλοπα ως την καλύτερη θυσία στους θεούς. Και τον μεγαλύτερο αδελφό μας να προορίζεται για ένα θρόνο που δεν την αξίζει.
Το μέλλον μας είναι κάπου μακριά. Ίσως στη γη των Ελλήνων, για την οποία τώρα ταξιδεύουμε με τον Πέλοπα. Εάν θέλει ο Δίας, θα ευλογήσει την αυτοκρατορία που θα ιδρύσουμε. Μακάρι να μας στείλει ένα σημάδι.
Από τις συγγραφείς της Ιοκάστης, η γλαφυρή μυθιστορηματική εκδοχή του μύθου της Νιόβης και του Πέλοπα, των παιδιών του Τάνταλου.Η Βικτόρια Γκρόσακ ζει στην Ελβετία. Είναι συνεργάτης του περιοδικού “Fiction Fix” και έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά. Μαζί με την Άλις Άντεργουντ έχει ξεκινήσει να γράφει μια σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων που διαδραματίζονται στην αρχαία Ελλάδα. Η “Ιοκάστη” είναι το πρώτο τους μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Grossack Victoria, Underwood Alice
Μεταφραστής: Ανδρεοπούλου Σοφία
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-04-3870-6
Σελίδες: 504
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλόφωνη πεζογραφία – Μυθιστόρημα , Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.08 €