Νεώτερες επιγραφές της Μυτιλήνης

Περιγραφή
“Άφθονες είναι οι επιγραφές πάνω σε παλιά κτήρια της Μυτιλήνης που σιγά-σιγά εξαφανίζονται εξ αιτίας της τάσης για ανακαίνιση που παρατηρείται σ’ όλη την Ελλάδα.
Αυτές που θα μας απασχολήσουν, τις βλέπουμε, χαραγμένες ή ζωγραφισμένες, σ’ εκκλησιές, γεφύρια, βρύσες και σπανιώτερα σε σπίτια (σ’ αυτά κυρίως μονογράμματα και χρονολογίες). Το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν βρίσκεται άλλοτε στο σχήμα των γραμμάτων, άλλοτε στο σχήμα της πλάκας όπου είναι χαραγμένες ή σμιλεμένες, άλλοτε στην παράσταση που τις συνοδεύει, ή, τέλος, στο κείμενό τους. Εδώ θα σταθούμε κυρίως σ’ αυτό…”.
(από την εισαγωγή του βιβλίου)Ο Βασίλειος Πετράκος σπούδασε αρχαιολογία στην Αθήνα, τη Lyon και το Παρίσι και έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Lyon με το έργο του “Corpus των επιγραφών του Ωρωπού”. Άλλα έργα του είναι: Ο Ωρωπός και το ιερόν του Αμφιαράου, Νέαι πηγαί περί του Χρεμωνιδείου πολέμου, Νεώτερες επιγραφές της Μυτιλήνης, Δελφοί. Υπηρέτησε ως έφορος αρχαιοτήτων στη Μυτιλήνη, Δελφούς, Πάτρα και το Εθνικό Μουσείο.

Συγγραφέας: Πετράκος Βασίλειος Χ.
Εκδότης: Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-5047-25-Χ
Σελίδες: 54
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Αρχαιολογία – Ελλάς, Επιγραφική
Σειρές: Βιβλιοθήκη της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.67 €