Να’ χα για καθρέφτη το φεγγάρι

Περιγραφή
Είναι η θάλασσα που βάφεται λιλά, το ποτάμι που φεύγει ορμητικό, ο καταπράσινος αμπελώνας που αγκαλιάζει τα λευκά σπιτάκια, όλος ο τόπος, όλος ο κόσμος της Νατάσας, του Θέμη, του Αρίστου. Είναι ο τόπος με το ατέλειωτο τζιτζίκιασμα, το δροσερό θρόισμα των πλατανιών, τα δρομάκια με το κοκκινόχωμα, εκεί όπου βιώνουν τα όνειρά τους, εκεί όπου βιώνουν τον πρώτο έρωτά τους.
Και πως να μην ερωτευτείς δίπλα στο κύμα κυνηγώντας το ολόγιομο φεγγάρι! Πως να μην ερωτευτείς δίπλα στο ταξιδιάρικο ορμητικό ποτάμι!
Κι ονειρεύεται η Νατάσα. Ερωτεύεται. Θα ακολουθήσει όμως αυτόν που ερωτεύτηκε;
Ο ντροπαλός και ευαίσθητος Θέμης, που δε ζει παρά για τη Νατάσα και την κορνέτα του, θα αρνηθεί να παίξει το ρόλο που του επιβάλλουν. Και τότε, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το περιβάλλον του. Ενώ ο τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής Αρίστος, σαν αγνός Δον Κιχώτης, οραματίζεται, συγκρούεται. Αλλά και ερωτεύεται. Τη γλυκιά Νατάσα.
Άραγε η Νατάσα, ο Θέμης κι ο Αρίστος θα καταφέρουν να σπάσουν το σιδερένιο θώρακα των προκαταλήψεων; Θα καταφέρουν να αγγίξουν το όνειρο, να βρουν την ΕΔΕΜ που αναζητούν; Και πώς;
Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου έζησε τα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής της. Εκείνα τα χρόνια, τα δύσκολα για την κλειστή κοινωνία της μικρής, όμορφης πόλης, χαράχτηκαν στη νεανική ψυχή της τόσο βαθιά που, πολύ αργότερα (παντρεμένη, μητέρα και επιτυχημένη επαγγελματίας στην Αρχιτεκτονική και Μορφολογία Εσωτερικού χώρου), θέλησε να τα ξαναζωντανέψει μέσα απ’ το μυθιστόρημά της “Έναν μπαμπά για μένα”. Με το έργο της αυτό θα κερδίσει την εκτίμηση μιας προσωπικότητας των γραμμάτων, του αείμνηστου ακαδημαϊκού και πανεπιστημιακού δασκάλου Παναγιώτη Κανελλόπουλου, στις παροτρύνσεις του οποίου οφείλεται η παρουσία της σήμερα στο χώρο της λογοτεχνίας. Τα βιβλία της Λίτσας Παναγιωτοπούλου είναι τιμημένα με βραβεία και επαίνους. Η συγγραφέας ζει από πολλά χρόνια τώρα στην Αθήνα και παράλληλα με τις ποικιλόμορφες δραστηριότητές της σε επαγγελματικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, έχει παρακολουθήσει και μαθήματα όπως: Θεωρία της Λογοτεχνίας, Γλωσσολογία, Νέο-Μυθιστόρημα, Αντι-Μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Παναγιωτοπούλου – Ρίζου Λίτσα
Υπεύθυνος Σειράς: Γκίκα Ελένη 1959- συγγραφέας-κριτικός
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-234-902-6
Σελίδες: 165
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.37 €