Ναρκοληψία στο λυκόφως της μπελ επόκ

Περιγραφή
Η εξαφάνιση ενός επιτυχημένου συγγραφέα στην εποχή της μπελ επόκ που «πραγματεύεται» την «αυτολύτρωσή» του, η εξάρθρωση της «Μελανής Βίβλου της Ηθικής» που συνταράσσει με ανατριχιαστικό τρόπο με τις αποκαλύψεις της μια πανεπιστημιούπολη, η διαστροφική σκιαγράφηση, «θέωση» και εντέλει εξόντωση του Hominen Invictum, ο μικρός περίπατος ενός σκύλου που έκρυβε αλήθειες μιας δυστυχισμένης ύπαρξης κι ο πειρασμός του Ορφέως διαταράσσουν τις σελίδες του βιβλίου παρασύροντας τον κέρσορα να ρεύσει με ταχύτητα σε συγκλονιστικές ιστορίες και να «ζωγραφίσει» νέους κόσμους γεμάτους μυστήριο κι αναπάντεχες εξελίξεις.
Ο Στέφανος Ντάκος με τη συλλογή διηγημάτων «Ναρκοληψία στο λυκόφως της μπελ επόκ» κρατά άγρυπνο τον αναγνώστη προκαλώντας ακατάσχετη λογοτεχνική δίψα που ικανοποιείται στο έπακρον από την πλούσια, χορταστική γεύση και χειμαρρώδη ορμή, γραφή του.Ο Στέφανος Χρ. Ντάκος γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα και κατοικεί στα Τρίκαλα.
Αποφοίτησε από το 4οο Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 2003 και σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε με την ειδικότητα του ιστορικού το 2007. Την ίδια χρονιά εισήχθη στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχε στο πρόγραμμα Socrates-Erasmus, στη Σορβόννη, το εαρινό εξάμηνο του 2009. Το 2010 έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο ειδικεύσεως στη Βυζαντινή Ιστορία. Από το 2013 προετοιμάζει τη διδακτορική διατριβή του με θέμα Το ελληνικό μεταπολεμικό ιστορικό μυθιστόρημα και η πρόσληψη της ιστορικής πραγματικότητας στη νεοελληνική πεζογραφία στο Φιλολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τον Ιανουάριο του 2013 η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών τον τίμησε με το Α΄ Βραβείο καλύτερης νουβέλας. Το Μάιο του 2014 έλαβε έπαινο στον Δ΄ διαγωνισμό διηγήματος Αντώνης Σαμαράκης. Δύο διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Β΄ και Γ΄ Ανθολογία των Βιβλιόφιλων Έδεσσας καθώς και στην ανθολογία του διαγωνισμού Αντώνης Σαμαράκης από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Άρθρα του σχετικά με τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Συγγραφέας: Ντάκος Στέφανος Χ.
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-426-785-Χ
Σελίδες: 159
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.40 €