Μπροστά στο αύριο

Περιγραφή
Ο ‘Αρης ζει ευτυχισμένος με τη Βανέσα και τη μικρή Πέγκι. Ξαφνικά βλέπει τη ζωή και την πανεπιστημιακή του καριέρα να καταστρέφονται, όταν η Βανέσα τον αφήνει για να ξεκινήσει τη δική της καριέρα στο θέατρο με τη βοήθεια κάποιου άλλου…Ο Οδυσσέας Τσαγκαράκης είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κλασικός φιλόλογος, με παράλληλα ενδιαφέροντα για τη λογοτεχνία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Τέλειωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο της Σητείας και έφυγε στη Γερμανία για βιοποριστικούς λόγους. Με τα χρήματα που κέρδιζε ως ανειδίκευτος εργάτης σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και του Μονάχου, απ’ όπου πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1966. Το ίδιο έτος πήγε στην Αμερική κι άρχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα. Το 1978 εξελέγη τακτικός καθηγητής της κλασικής φιλολογίας στο Memorial University of Newfoundland του μακρινού Καναδά.
Ο νόστος του πραγματοποιήθηκε ύστερα από είκοσι δύο χρόνια με την εκλογή του στη βαθμίδα του καθηγητή της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Διετέλεσε κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου και είναι διευθυντής του Τομέα Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας.
Το επιστημονικό του έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και δεκάδες άρθρα πάνω στον Ομηρο (θρησκεία, μυθολογία, προφορική ποίηση και σύνθεση των επών, δομή και τεχνική), στην αρχαϊκή λυρική ποίηση (το πρόβλημα της αυτοέκφρασης, ερμηνευτικές προσεγγίσεις ), στην τραγωδία και σε άλλες περιοχές της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Το πρώτο του μυθιστόρημα, “Ανοιχτοί Δρόμοι”, δημοσιεύτηκε το 1977 (Αθήνα, εκδόσεις “Δίφρος”), μεταφράστηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε το 1981 με τίτλο Open Roads (New York, Todd & Honeywell Inc.). Το δεύτερο, “Μαδώντας τη Μαργαρίτα”, δημοσιεύτηκε το 1984 (Αθήνα, εκδόσεις “Δίφρος”).
Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.

Συγγραφέας: Τσαγκαράκης Οδυσσέας
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-14-0337-Χ
Σελίδες: 404
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.72 €