Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο. Η εποχή της ωρίμανσης

Περιγραφή
Όταν ξεκινάει το ηµερολόγιό της η Μπρίτζετ είναι τριάντα χρονών, ζει στο Λονδίνο και η ζωή της µοιάζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: καπνίζει, πίνει και οι άντρες που γνωρίζει είναι παντρεµένοι, κακόγουστοι ή γκέι. Το µόνο καλό είναι ότι κατάφερε µέσα σ’ έναν χρόνο να χάσει εννέα κιλά – και στο ίδιο διάστηµα να ξαναπάρει µόνο οκτώ.
Η γυναίκα που ξεπήδησε από το εβδοµαδιαίο χρονογράφηµα της δηµοσιογράφου τότε Έλεν Φήλντινγκ στην εφηµερίδα Independent είναι µια από τις πιο αγαπηµένες ηρωίδες της εποχής µας, που το 2016 κλείνει είκοσι χρόνια λογοτεχνικής ζωής, µε πολλά εκατοµµύρια αντίτυπα βιβλίων, µεταφράσεις στις περισσότερες γλώσσες του κόσµου, τρεις ταινίες και ακατάπαυστη αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή.
Στις σελίδες του ηµερολογίου της – ξεκαρδιστικού, συγκινητικού, αληθινού – η Μπρίτζετ, αδιόρθωτη, ανασφαλής πάντα, ανεδαφική, προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος, να βρει κανόνες εκεί που δεν υπάρχουν, να αντιµετωπίσει αληθινά προβλήµατα, να ελέγξει το βάρος της, να αγαπήσει και να αγαπηθεί, και αυτό που σίγουρα κερδίζει κάθε φορά είναι µια θέση στην καρδιά µας.Η Έλεν Φήλντινγκ γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ και ζει στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο BBC για δέκα χρόνια και στη συνέχεια σε διάφορες εφημερίδες. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα “The Daily Telegraph”.
Το “Ω, τι υπέροχος κόσμος” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και εκδόθηκε το 1994. Το δεύτερο (1996), “Μπρος γκρεμός και πίσω… ράφι” (“Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς”), της εξασφάλισε μεγάλη επιτυχία στη Μ. Βρετανία, στη συνέχεια μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες κι έγινε παγκόσμιο μπεστ-σέλερ, ενώ γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία. Το 1998 τιμήθηκε με το British Book Award – το αντίστοιχο Όσκαρ των εκδόσεων- ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς. Το τρίτο βιβλίο της, “Προς γνώση και συμμόρφωση” (1999, συνέχεια του “Ημερολογίου της Μπρίτζετ Τζόουνς”), σημείωσε κι αυτό τεράστια επιτυχία.

Συγγραφέας: Fielding Helen
Μεταφραστής: Καλλιφατίδη Έφη
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-16-5857-2
Σελίδες: 740
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.91 €