Μπράβο της φάλαινας

Περιγραφή
Tο βιβλίο βασίζεται στις παρατηρήσεις του Ken Blanchard, όταν επισκέφθηκε ένα θαλάσσιο πάρκο στις ΗΠΑ. Εκεί διαπίστωσε ότι οι εκπαιδευτές του πάρκου είχαν ανακαλύψει έναν αποτελεσματικό τρόπο ώστε να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εκπαίδευση των φαλαινών. Μελετώντας τις φάλαινες, τις συνήθειες και τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις, ο συγγραφέας ανακάλυψε ότι οι ίδιες αρχές είναι εφαρμόσιμες και στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Σε αυτό το νέο βιβλίο, ο Blanchard εξηγεί ότι τόσο οι φάλαινες όσο και οι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα όταν η έμφαση δίνεται στα χαρίσματά τους. Σας δείχνει πώς, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές των εκπαιδευτών φαλαινών του θαλάσσιου πάρκου, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την αποτελεσματικότητά σας στη δουλειά και στο σπίτι.Ο Ken Blanchard, συνιδρυτής και πνευματικός ηγέτης της “The Ken Blanchard Companies”, καθώς και πρόεδρος του “Center for Faith Walk Leadership”, έχει γράψει ή έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε περισσότερα από τριάντα βιβλία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, το “The one minute manager”, καθώς και τα εξαιρετικά επιτυχημένα βιβλία διοίκησης επιχειρήσεων “Raving fans”, “Gung ho!”, “Whale done”, και “Emprovement takes more than a minute”. Μέχρι τώρα έχει στο ενεργητικό του δώδεκα μπεστ-σέλερ, ενώ τα βιβλία του έχουν συνολικές πωλήσεις άνω των δεκατριών εκατομμυρίων αντιτύπων σε είκοσι πέντε γλώσσες.
Επίσης, ο Ken ανήκει στην ομάδα που ανέπτυξε το πρόγραμμα Situational Leadership II – ένα από τα πιο πρακτικά, αποτελεσματικά, και ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα ηγεσίας που υπάρχουν σήμερα στην παγκόσμια αγορά. Περιζήτητος ως ομιλητής, έχει απευθυνθεί σε πολυάριθμα ακροατήρια εταιρειών του δείκτη Fortune 500 καθώς και ηγετών από ολόκληρο των κόσμο.
Ο Ken διατηρεί θέση επισκέπτη λέκτορα, ενώ είναι και ομότιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου του Cornell, από το οποίο έλαβε το διδακτορικό του τίτλο. Έχει πλήθος διακρίσεων, ανάμεσα στις οποίες το έγκυρο βραβείο McFelly Award της International Managment Counsel, που τον τοποθετεί δίπλα σε βραβευμένες προσωπικότητες όπως οι W. Edwards Deming και Peter Drucker.
Τόσο ο Ken όσο και η σύζυγός του Marjorie και τα δύο τους παιδιά, ο Scott και η Debbie παραμένουν ενεργά αναμεμειγμένοι στην εταιρεία “The Ken Blanchard Companies”, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σαν Ντίεγκο της Καλιφόρνιας.

Συγγραφέας: Blanchard Ken, Lacinak Thad, Tompkins Chuck, κ.ά.
Μεταφραστής: Φαλδαμής Γιάννης
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-209-583-0
Σελίδες: 152
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Επιτυχία και προσωπικότητα, Διαπροσωπικές σχέσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.25 €