Μουσική εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα και τη λογοτεχνία

Περιγραφή
Το παρόν βιβλίο είναι μια συγγραφική προσπάθεια συγκέντρωσης μουσικών έργων που να σχετίζονται με θέματα ή έργα αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας ή κωμωδίας κατά βάση. Η συγκέντρωση των στοιχείων ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν την “εφεύρεση, διάδοση, εξάπλωση” των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου.
Απευθύνομαι κυρίως σε ένα αναγνωστικό κοινό μη κατατοπισμένο σε σχετικά θέματα αλλά είναι απλώς “ιδεασμένος αναγνώστης”, όπως θα τον έλεγε ο Ε. Κριαράς, που θα το βοηθούσε ή θα του ήταν χρήσιμο ή θα είχε κάποιο ενδιαφέρον.
Δεν φιλοδοξώ να έχει πληρότητα, άλλωστε ποια ερευνητική εργασία μπορεί να το ισχυριστεί αυτό; Πάντα ακολουθούν “δεύτερες βελτιωμένες εκδόσεις”, για να αστειευτώ γιατί ο βιολογικός χρόνος μάλλον δεν μου το επιτρέπει! […]
(από τον Πρόλογο)Η Λίτσα Λεμπέση είναι Διπλωματούχος Πιάνου και Ωδικής του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Διορίστηκε καθηγήτρια μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση. Υπηρέτησε στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως Σχολική Σύμβουλος. Συμμετείχε, σε συνεργασία με το Π.Ι., στη συγγραφή του βιβλίου για το δάσκαλο “Μουσική Αγωγή 1” ( εκδ. ΟΕΔΒ). Συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά και έχει συγγράψει λήμματα για την “Παιδαγωγική Εγκυκλοπαίδεια και Λεξικό”.
Τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για το παιδαγωγικό της έργο και έλαβε το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων για την προσφορά της στην οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο.

Συγγραφέας: Λεμπέση Λίτσα
Εκδότης: Παπαγρηγορίου Κ. – Νάκας Χ.
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-7554-89-2
Σελίδες: 264
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μουσική – Ιστορία , Συνθέτες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.39 €