Μια ερωτική ιστορία

Περιγραφή
Στα πενήντα πέντε του, ο Γιακούμπ Ιράν βλέπει τη ζωή του να κυλά με επαγγελματικά ταξίδια από την μια πόλη στην άλλη, προκαθορισμένα ραντεβού, κοινωνικές υποχρεώσεις. Γι’ αυτόν, πλέον, το να ζεις ισοδυναμεί με το να τρέχεις χωρίς να σε κυνηγάει κανείς. Το να ερωτευτεί ξανά φαντάζει άπιαστο όνειρο, αν όχι απαγορευμένο.
Όταν τη βλέπει για πρώτη φορά, μια όμορφη μελαχρινή γυναίκα σ’ ένα κατάστημα με είδη δώρων, καταλαβαίνει ότι το δικό του Παλάτι των Απολαύσεων, αυτό που ως συγγραφέας αναζητά επίμονα στα βιβλία του, είναι κάτι πολύ κοντινό, όπως η υπόσχεση που κρύβει το βλέμμα της. Δεν ξέρει όμως πώς να φλερτάρει μια νέα γυναίκα. Δεν ξέρει πώς να διεκδικήσει αυτό που στα μάτια του φαντάζει ως η απόλυτη ευτυχία. Αφήνεται στη μεγάλη πρόκληση.
Θα μπορούσε να είναι μία ακόμη ιστορία ενός αληθινού έρωτα προορισμένου να κρατήσει για πάντα. Μόνο που το τέλος δεν το γράφουν οι εραστές.
Ο Γκάζι Α. Αλγκοζαΐμπι γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία. Είναι από τους πολυγραφότερους Άραβες ποιητές και συγγραφείς, ενώ έχει διατελέσει και πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη Υπουργού Βιομηχανίας στη Σαουδική Αραβία. Περιγράφει τον εαυτό του ως “ποιητή, ελάσσονα ακαδημαϊκό και μέγα γραφειοκράτη”.

Συγγραφέας: Algosaibi Ghazi A.
Μεταφραστής: Καραβίτη Τζένη
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-04-2328-8
Σελίδες: 124
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αραβική πεζογραφία (Σαουδική Αραβία) – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.55 €