Μια ανατολή στον Αμαζόνιο

Περιγραφή
Η ηρωίδα επιστρέφει στο Μανάους των παιδικών της χρόνων, ένα αστικό κέντρο της Βραζιλίας κυκλωμένο από τη ζούγκλα του Αμαζονίου. Παλιοί λιβανέζοι μετανάστες, η οικογένειά της έχει τη δική της μυθολογία, που πλέκεται γύρω από μια σειρά εμβληματικές φιγούρες: τη μακρινή πατρίδα, τη σιωπηλή κόρη, τον άσωτο υιό, τη μεγάλη μητέρα της οικογένειας, το γερμανό φωτογράφο που αποτυπώνει τη ζωή τους…
Ο βραβευμένος βραζιλιάνος συγγραφέας Μίλτον Χατούμ, υφαίνει ένα πολυσύνθετο ταξίδι της μνήμης σε μια νησίδα του παρελθόντος. Η αφήγηση της μοναχικής πρωταγωνίστριας ενσωματώνει πολλές άλλες φωνές, φέρνοντας στο νου τις προφορικές παραδόσεις της Ανατολής. Ο αναγνώστης ανοίγει έτσι ένα κουτί γεμάτο εκπλήξεις, απ’ όπου ξεπηδούν οι απόκρυφες πτυχές ενός σχεδόν εξωτικού κόσμου και μιας πολυκύμαντης οικογενειακής ζωής – πάθη και πένθη, δράματα, ενοχές και τραγικές απώλειες, σ’ ένα παιχνίδι της σκιάς και της σιωπής κάτω από τον καυτό ήλιο του Αμαζονίου.
Ο Μίλτον Χατούμ γεννήθηκε στο Μανάους της Βραζιλίας το 1952. Είναι καθηγητής της λογοτεχνίας στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Αμαζονίου. Τα δύο του μυθιστορήματα, το “Relato de um certo Oriente” και “Dois Irmaos” (“Τα αδέρφια”), κέρδισαν το βραβείο Jabuti (1990 και 2001) και τα δικαιώματά τους έχουν πουληθεί στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ζει στο Σάο Πάολο.

Συγγραφέας: Hatoum Milton
Μεταφραστής: Παντελάκης Σπύρος
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-221-445-7
Σελίδες: 204
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Βραζιλιάνικη πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €