Μια αιρετική άποψη για το χάος στην καθημερινή μας ζωή

Περιγραφή
Βασικό χαρακτηριστικό κάθε είδους ζωής είναι η αβεβαιότητα.
Παρότι οι άνθρωποι ήταν ανέκαθεν αναγκασμένοι να συμβιώνουν με το Χάος, η επιστήμη μόλις πρόσφατα το αναγνώρισε ως μία από τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Σύμπαντος.
Η θεωρία του Χάους, αφού χρησιμοποιήθηκε για την κατανόηση των φαινομένων που προκαλούν τις καταιγίδες, τους τυφώνες και τους χειμμάρους, σήμερα βρίσκει εφαρμογή στα πάντα -την ιατρική, τους πολέμους, τις κοινωνικές ισορροπίες και τις θεωρίες για το πώς δημιουργούνται και αλλάζουν οι οργανισμοί. Το χάος εξελίχθηκε από επιστημονική θεωρία σε πολιτισμική μεταφορά.
Η σύγχρονη κοινωνία διακατέχεται από μανία για απόλυτο έλεγχο και πλήρη κατανόηση του κόσμου. Όμως τα χαοτικά, μη-γραμμικά συστήματα -όπως η φύση, η κοινωνία ή η προσωπική μας ζωή- βρίσκονται πέρα από κάθε πρόβλεψη, καθοδήγηση και έλεγχο. Το Χάος προτείνει, αντί να αντιδρούμε στην αβεβαιότητα της ζωής, να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει.
Στο βιβλίο αυτό, οι John Briggs και David Peat δίνουν επτά μαθήματα για το πως μπορούμε να επωφεληθούμε από το Χάος στην καθημερινή ζωή.
O F. David Peat έχει διδακτορικό στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και έχει εκδώσει δεκαεπτά βιβλία, πολλά από τα οποία αφορούν τη θεωρία του Χάους και την Πολυπλοκότητα.

Συγγραφέας: Peat David F., Briggs John
Μεταφραστής: Μουζακίτη Ιωάννα
Εκδότης: Τραυλός
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-7990-34-Χ
Σελίδες: 272
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Επιστήμη – Φιλοσοφία και θεωρία
Σειρές: Η Γοητεία της Γνώσης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.20 €