Με φαντασία και υλικά από τη φύση

Περιγραφή

Λουλούδια, φύλλα, ξύλα, καρποί, σπόροι, υλικά της θάλασσας και της αμμουδιάς είναι το πλούσιο υλικό που μας προσφέρει η φύση και που αποτελεί ένα θαυμάσιο μέσο για ανεξάντλητες επινοήσεις, κατασκευές και δημιουργίες. Στην εισαγωγή αυτού του βιβλίου περιέχονται τα υλικά της φύσης και οι τρόποι προετοιμασίας τους, ώστε να είναι έτοιμα για χρήση.

Περιέχονται, επίσης, οδηγίες για την κατασκευή στεφανιών, κεριών και ανακυκλωμένου χαρτιού. Ακολουθούν διάφορες δημιουργίες με υλικά από τη φύση που χωρίζονται σε τέσσερα μέρη: Δημιουργίες με λουλούδια, δημιουργίες με φύλλα, ξύλα, φλοιούς, καρπούς και σπόρους, δημιουργίες με υλικά της θάλασσας και της αμμουδιάς, και τέλος, γιορτινές δημιουργίες.

Το βιβλίο είναι χρήσιμο για όλους όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν απλές και πρωτότυπες συνθέσεις και κατασκευές με υλικά από τη φύση. Και να διακοσμήσουν μ’ αυτές χώρους του σχολείου, του σπιτιού, της εργασίας τους.

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και ασχολείται με την εικαστική αγωγή και την παιδική λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά τμήματα.
Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο “Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο” (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει Εικαστικά στο τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Παπανικολάου Ρούλα Α.
Υπεύθυνος Σειράς: Παπανικολάου Ρούλα Α.
Εκδότης: Μικρός Πρίγκηπας
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-7637-15-1
Σελίδες: 280
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδικές δραστηριότητες, Παιδιά – Δημιουργικότητα
Σειρές: Εικαστική Αγωγή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.85 €