Μελετήματα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής

Περιγραφή
Το “ανά χείρας” βιβλίο, αποτελούμενο εκ δύο μερών, περιλαμβάνει διάφορα άρθρα, έχοντα ως θέμα την “Πάτριον ημών Εκκλησιαστικήν μουσικήν”.
Εξ αυτών άλλα μεν εδημοσιεύθησαν το “πρώτον” εις το περιοδικό “Φιλόθεος Πνοή”, το οποίο εκδίδεται υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, άλλα δε εις το Περιοδικό “Ιεροψαλτικός Κόσμος” της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος.
Άς μας επιτραπεί να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω άρθρα είχαν γίνει “φιλοφρόνως” δεκτά από ιερείς, ιεροψάλτας και φιλόμουσους της θεαρέστου μελωδίας των ήχων, οι οποίοι επιμόνως μας προέτρεπαν να τα εκδώσουμε εις τόμο αυτοτελή δια την ευρύτερη δημοσιότητά των. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)Ο Κωνσταντίνος Γ. Ηλιάδης γεννήθηκε εις την Θεσσαλονίκην. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε εις την Μ. Εκπαίδευση ως Καθηγητής, Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης. Την Βυζ. Μουσική εδιδάχθη από τον Μεγάλο Δάσκαλο της ψαλμωδικής τέχνης κ. Αθανάσιο Καραμάνη. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς, άρθρα μουσικολογικού περιεχομένου εις τα Περιοδ. “Ιεροψαλτικός Κόσμος”, “Ορθόδοξα Μηνύματα” και “Ο Ψάλτης”. Έχει εκδόσει επίσης το δίτομο “Μελετήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής”. Επί δεκαετία δε (1994-2004) “επιμελείτο” και παρουσίαζε από τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος την εκπομπή “Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική”, Σήμερα είναι Πρωτοψάλτης εις τον Ι. Μητροπ. Ναό Αγίων Αναργύρων της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ αρθρογραφεί εις το Περιοδ. “Φιλόθεος Πνοή” της ως άνω Ι. Μητροπόλεως.
Το 2005 η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απένειμε εις τον συγγραφέα το Οφφίκιο του “Άρχοντος Μουσικοδιδάσκαλου της Αγίας του Χ.Μ .Ε.”.

Συγγραφέας: Ηλιάδης Κωνσταντίνος Γ.
Εκδότης: Κοράλι – Γκέλμπεσης Γιώργος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-8028-41-8
Σελίδες: 198
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκκλησιαστική μουσική, Μουσική, Βυζαντινή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.80 €