Μεθοδολογία τεχνικές και θεωρία για οικονομοτεχνικές μελέτες

Περιγραφή
Οι Οικονομοτεχνικές Μελέτες προσφέρουν τις γνώσεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει, να αναπτυχθεί και να επιτύχει μια επιχείρηση, βοηθώντας τους επιχειρηματίες, και όχι μόνο, να προγραμματίζουν εύκολα, μεθοδικά και αποτελεσματικά.
Το βιβλίο παρέχει άμεση πρόσβαση στη σύγχρονη μεθοδολογία και τις τεχνικές εκπόνησης οικονομοτεχνικών μελετών, αποσκοπώντας στη βήμα προς βήμα καθοδήγηση ακόμα και των μη καταρτισμένων στα οικονομικά (τεχνικοί, πολιτικοί, νομικοί, μηχανικοί) σε σωστά συμπεράσματα και σε συγκεκριμένες ενέργειες σε όλα τα στάδια εκπόνησής τους.
Το Πρώτο Μέρος περιλαμβάνει τη Μεθοδολογία για Μελέτες Επενδυτικών Ευκαιριών (κλαδικές, περιφερειακές, μελέτες φυσικών πόρων), Μελέτες Αντικαταστάσεως, Αναδομήσεως, Επεκτάσεως, Επιχειρηματικά Σχέδια, Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Εκτιμήσεις Αγοράς, Προμελέτες Σκοπιμότητας και Μελέτες Σκοπιμότητας.
Οι Μελέτες Σκοπιμότητας δίδονται και λεπτομερώς στο Δεύτερο Μέρος αυτού του εγχειριδίου, βήμα προς βήμα, όπως άλλωστε και οι μελέτες του Πρώτου Μέρους, με κάλυψη των απαραίτητων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και ταυτόχρονη παράθεση καθοδηγητικών πινάκων και τελικών καταστάσεων. Εξετάζεται μεταξύ άλλων η ανάλυση αγοράς και το μάρκετινγκ, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η τεχνολογία, η οργάνωση και διαχείριση της μονάδας, οι ανθρώπινοι πόροι, ο προγραμματισμός και προϋπολογισμός εκτελέσεως του έργου, καθώς και η χρηματοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση της επενδύσεως.
Ένας μοναδικός σύμβουλος για διευθυντές επιχειρήσεων και οργανισμών, συμβούλους επιχειρήσεων, managers και οποιονδήποτε αναπτύσσει επιχειρηματική δράση.Ο Σωτήρης Καρβούνης σπούδασε χημικός και είναι διδάκτωρ Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Έχει εργασθεί για πολλά χρόνια σε μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Διοικήσεως Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου διδάσκει Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Συστήματα Τεχνολογίας, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Μεθοδολογία Οικονομοτεχνικών Μελετών.

Συγγραφέας: Καρβούνης Σωτήρης Κ.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-351-587-6
Σελίδες: 999
Σχήμα: 25χ20
Κατηγορίες: Οικονομία , Διοίκηση και οργάνωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 64.40 €