Μεγάλες μάχες της εθνεγερσίας 1821 – 1829

Περιγραφή
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Θεματικές Συλλογές”, με τίτλο “Μεγάλες Μάχες της Εθνεγερσίας (1821-1829)”, προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό ένδεκα επιλεγμένα άρθρα, τα οποία δίνουν μια συνολική εικόνα των πολεμικών γεγονότων που συνέθεσαν το έπος του 1821.
Το μεγαλειώδες επίτευγμα της απελευθέρωσης του ελληνικού έθνους, πραγματώθηκε μέσα από σφοδρές μάχες, όπως εκείνες του Βαλτετσίου, των Μύλων και της Πέτρας, οι οποίες συνετέλεσαν αποφασιστικά στην επιτυχή έκβαση του Αγώνα. Οι επικές πολιορκίες, του Μεσολογγίου και της Τριπολιτσάς φανέρωσαν σε όλη της την έκταση την αγριότητα του πολέμου. Οι ανέλπιστες νίκες που πέτυχαν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στο Χάνι της Γραβιάς και οι Μεσολογγίτες στην Κλείσοβα, κατέδειξαν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, ενώ ευφυή στρατηγήματα, σαν αυτό που επινόησε ο Γέρος του Μοριά στα Δερβενάκια, έσωσαν την Επανάσταση από ένα θανάσιμο κίνδυνο. Σημειώθηκαν όμως και δεινές ήττες στο Δραγατσάνι και στο Πέτα, οι οποίες καταδίκασαν ένα μεγάλο τμήμα του ελληνισμού σε 80 επιπλέον χρόνια σκλαβιάς. Τέλος η μάταιη θυσία του παρορμητικού Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, απέδειξε ότι όταν το προσωπικό θάρρος δεν συνδυάζεται με τον στρατηγικό νου, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.
Οι κορυφαίες αυτές μάχες της Ελληνικής Επανάστασης περιγράφονται μέσα από τις σελίδες του συναρπαστικού αυτού βιβλίου. Τα αποκαλυπτικά κείμενα συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναλυτικά σχεδιαγράμματα μαχών, πρωτότυπους χάρτες και εξαιρετικές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις πολεμιστών της περιόδου του Γιάννη Μυλωνά, ειδικού ενδυματολόγου-οπλογνώστη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι αγωνιστές του 1821 κατάφεραν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θεωρείται ειδικός στις πολεμικές τακτικές και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Επανάστασης του 1821. Μεταξύ των ετών 2001-2010 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό “Μεγάλες Μάχες” των εκδόσεων “Περισκόπιο”, καθώς και σε σειρά βιβλίων των ίδιων εκδόσεων. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά “Στρατιωτική Ιστορία”, “Ναυτική Ιστορία”, “Αεροπορική Ιστορία”, “Ιστορικά θέματα”, “Crypto”, “What if”, “Ιστορικά θέματα”, “Ιστορία του Έθνους” και “Ρatria”. Από τις εκδόσεις “Περισκόπιο” έχουν δημοσιευτεί τα βιβλία του: “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Η πολυτάραχη ζωή και η δράση του ηγέτη της Επανάστασης”, Αθήνα 2001 και “Μεγάλες Μάχες της Εθνεγερσίας (1821-1829)”, Αθήνα 2009.

Συγγραφέας: Γιαννόπουλος Νίκος
Εικονογράφος: Βασιλικός Θάνος, Μυλωνάς Γιάννης
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-6740-77-3
Σελίδες: 138
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία – 1821-, Ιστορία, Στρατιωτική
Σειρές: Θεματικές Συλλογές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.76 €