Ματέρα η γη των βράχων

Περιγραφή
Ματέρα, η γη των βράχων. Χτισμένη σε άγονους ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, στο χείλος ενός φαραγγιού, αποτελεί τη σημαντικότερη τρωγλοδυτική εγκατάσταση στη δύση.
Το 1993 η UNESCO κηρύσσει τα “Sassi της Matera”, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
Είναι υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2019.
Η καταγραφή του άγνωστου και ανοίκειου κόσμου, στα καρέ του φιλμ, διαποτισμένη από την αληθοφάνεια της στιγμής και την προσωπική αισθητική αντίληψη, απελευθερώνει έναν τόπο από την στέρεα αίσθηση του πραγματικού χρόνου και χώρου, μετατρέποντάς τον από αξιοθέατο σε καλλιτεχνικό ζητούμενο.
Με τη φωτογραφία, οι τόποι αποκτούν άλλο νόημα. Ξαναγεννιούνται. Πάνω στο μαλακό φωτογραφικό χαρτί ζουν μιαν νέα ζωή και ταξιδεύουν από χέρι σε χέρι, από ψυχή σε ψυχή, μαζί με τα αισθήματα και τις συγκινήσεις που ένιωσε ο φωτογράφος.
Τζένη Λυκουρέζου
φωτογράφοςΗ Τζένη Λυκουρέζου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1992, παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας στην Ε.Φ.Ε. Στη συνέχεια, σπούδασε μαυρόασπρη φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, πορτραίτο και φωτογραφία δρόμου. Τέλος, για μια διετία, φοίτησε στο ΙΕΚ Κηφισιάς, στο τμήμα Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας.
Έχει πραγματοποιήσει 9 προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς.
Τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην έρευνα της σύγχρονης φωτογραφίας, επιμελείται την παρουσίαση φωτογραφικών εκθέσεων και την έκδοση φωτογραφικών βιβλίων.

Συγγραφέας: Λυκουρέζου Τζένη
Εκδότης: Δεσμός
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 618-5046-10-5
Σελίδες: 104
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φωτογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.00 €