Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι

Περιγραφή
Με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους
και λαϊκές αφηγήσεις…
…με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια
τoυ αργαλειού, νανουρίσματα
και παιχνιδοτράγουδα…
…τo Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο
υφαίνει την ιστoρία της Ρηνιώς,
μιας νεαρής υφάντρας…Η Μαρία Παπαλέξη γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, αγωγής του λόγου, θεατρικού παιχνιδιού.
Εργάστηκε ως βοηθός του σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στις παραστάσεις: “Μαντάμ Σουσού” του Δ. Ψαθά (θέατρο Βρετάνια), “Ο βασιλικός” του Α. Μάτεσι (Εθνικό Θέατρο), “Δύο θεοί” του Λ. Χρηστίδη, “Εδουάρδος Β΄” του Κρ. Μάρλοου, “Τολμηρές πολαρόιντ” του Μ. Ρέιβενχιλ, “Ο γλάρος” του Α. Τσέχωφ, Βόυτσεκ του Γκ. Μπύχνερ και “Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας” του Λ. Μπαίρφους (θέατρο του Νέου Κόσμου).
Έχει ασχοληθεί με ερευνητικές εργασίες, επιμέλεια ύλης θεατρικών προγραμμάτων, μεταφράσεις και συγγραφή κειμένων για το θέατρο.
Από το 1999 συνεργάζεται με το θέατρο του Νέου Κόσμου ως θεατρολόγος, υπεύθυνη οργάνωσης και βοηθός καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Η πρώτη της ενασχόληση με δημοτικούς χορούς και τραγούδια έγινε το 1979, στο Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας. Τριάντα χρόνια μετά, το πρώτο της θεατρικό κείμενο “ανταμώνει” μια αγάπη που ο χρόνος δεν θα σβήσει ποτέ…
Είναι εθελόντρια στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Συγγραφέας: Παπαλέξη Μαρία
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-04-4242-8
Σελίδες: 72
Σχήμα: 16χ15
Κατηγορίες: Παιδικά θεατρικά έργα, Ελληνικά, Παραμύθια, Ελληνικά – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.36 €