Μαθηματικά της φύσης και της ζωής

Περιγραφή
Το παρόν βιβλίο περιέχει εκπαιδευτικό υλικό για τη Β’ τάξη σύμφωνα με το ισχύον Πρόγραμμα Σπουδών. Αποτελεί ένα καινοτόμο και πρωτότυπο υλικό για τον υποψήφιο και εν ενεργεία εκπαιδευτικό που περιέχει πολλά σύγχρονα στοιχεία και δημιουργήθηκε μέσα από την επιστημονική έρευνα στο εργαστήριο των Μαθηματικών της Φύσης και της Ζωής του Παιδαγωγικού Τμήματος Φλώρινας και την εφαρμογή στην πράξη σε πολλά σχολεία της Ελλάδας.
Η καινούργια μαθηματική γνώση συνδέεται με την προϋπάρχουσα γνώση του παιδιού και παρουσιάζεται μέσα σε ένα πλαίσιο ώστε να δημιουργεί ισχυρά κίνητρα στο μαθητή. Το πλαίσιο αυτό, όπου παρουσιάζονται οι μαθηματικές έννοιες, μπορεί να είναι ιστορίες, παιχνίδια, πρωτότυπες προβληματικές καταστάσεις με θέματα από το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη ζωγραφική και την ιστορία των μαθηματικών. Έτσι αρκετές φορές το μάθημα ξεκινά με τη διήγηση μιας ιστορίας που αναφέρεται στην καινούργια έννοια και αποτελεί εισαγωγική δραστηριότητα.
Σε κάθε μάθημα αναφέρονται οι στόχοι και δίδονται διδακτικές οδηγίες για τις πιθανές συμπεριφορές και δυσκολίες των μαθητών αλλά και τις διδακτικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σύμφωνα με τα σύγχρονα αποτελέσματα της έρευνας στη Διδακτική των Μαθηματικών.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Λεμονίδης Χαράλαμπος Ε.
Εκδότης: Δέσποινα Κυριακίδη
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-5105-99-3
Σελίδες: 552
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μαθηματικά – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 33.68 €