Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γ΄ ενιαίου λυκείου

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό περιέχει τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη του μαθήματος των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας της Γ΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου. Η ύλη είναι κατανεμημένη, όπως στο σχολικό βιβλίο, στα παρακάτω τρία κεφάλαια:
– Διαφορικός Λογισμός
– Στατιστική
– Πιθανότητες
Κάθε κεφάλαιο περιέχει σε γενικές γραμμές τα εξής:
– Θεωρία, η οποία περιλαμβάνει ορισμούς των εννοιών, ιδιότητες και αποδείξεις θεωρημάτων.
– Παρατηρήσεις, σχόλια και ένθετα σημειώματα, τα οποία συμπληρώνουν τη θεωρία και υποδεικνύουν μεθόδους επεξεργασίας θεμάτων ή επίλυσης προβλημάτων.
– Παραδείγματα για κάθε περίπτωση, λυμένα με υποδειγματικό τρόπο.
– Προτεινόμενα θέματα με το γενικό τίτλο «σκέψου και απάντησε», τα οποία είναι συνήθως ερωτήσεις κρίσεως για προφορική άσκηση σε συλλογισμούς.
– Ασκήσεις όλων των τύπων.
– Διαγώνισμα με τέσσερα αντιπροσωπευτικά θέματα.
Με την ολοκλήρωση της ύλης γίνεται μια επανάληψη με τη θεωρία σε ερωτήσεις και κατάλληλα επιλεγμένες γενικές ασκήσεις.
Ακόμη, προτείνονται για λύση σύνθετα θέματα σ’ όλη την εξεταστέα ύλη.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με απαντήσεις ή υποδείξεις για όλες τις ασκήσεις και τα θέματα των διαγωνισμάτων.
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)O Θανάσης Π. Ξένος γεννήθηκε στο χωριό Kωστομέρα του νομού Hλείας. Σπούδασε μαθηματικά στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1979. Από το 1985 υπηρετεί στη Μέση Δημόσια Εκπαίδευση ως καθηγητής Mαθηματικών. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων αδιάκοπα από το 1989, σε συνεργασία πάντα με τις εκδόσεις “Zήτη”. Έχει γράψει πολλά βιβλία με αντικείμενο τα μαθηματικά όλων των τάξων του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και βιβλία που απευθύνονται στους πρωτοετείς φοιτητές θετικών επιστημών. Eπίσης, είναι ένας από τους συγγραφείς του σχολικού βιβλίου “Ευκλείδεια Γεωμετρία A’ και B’ Eνιαίου Λυκείου” που διδάχτηκε τα σχολικά έτη 1999-2001. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά μαθηματικών και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Εκπαιδευτικοί Προβληματισμοί”.

Συγγραφέας: Ξένος Θανάσης Π.
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-456-000-Χ
Σελίδες: 221
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μαθηματικά – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση), Στατιστική – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.30 €