Μαγείρεψα και άλλα ποιήματα

Περιγραφή
Ίχνος έμπρακτης μαγείας που απέμεινε στον κόσμο είναι η μαγειρική.
Αλλά και πρόχειρο μέσο εξάσκησης του μεγαλείου της προσφοράς. Γι αυτό και συνήθως έχει να κάνει με το κατ’ εξοχήν πρόσωπο της προσφοράς που είναι η μητέρα. Και μητέρα σημαίνει μη τέρας. Γιατί προπαρασκευή τροφής είναι να κάνει βρώσιμα τα τέρατα. Να παίξει το αρχικό παιχνίδι του εκπολιτισμού.
Ο κάθε μάγειρος και η κάθε μαγείρισα είναι ένα είδος πρέσβη μητέρας και μη τέρατος σε ένα παιχνίδι φωτιάς και νερού που κάνει το χωματώδες των υλικών πνοή. Δεν θέλει όμως τόση φιλοσοφία για να το απολαύσουμε. Άσκηση λεπτότητας είναι και αρχοντιάς του προσφέροντος και του προσφερομένου και του δεχομένου. Η ρίζα κάθε γιορτής.
Γι αυτό το “μαγείρεψα” υπονοεί πάντα το “κοπιάστε”, εκεί, όπου όλοι οι καλοί χωράνε.Η Μαρία Πετρίτση κατάγεται από το Λουτράκι. Σπούδασε μετάφραση στην Κέρκυρα και στο Βέλγιο. Ζει μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών, όπου εργάζεται ως υπεύθυνη ειδικών εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διηγήματα, βιβλιοπαρουσιάσεις και λογοτεχνικές κριτικές της δημοσιεύονται σε περιοδικά όπως “Μανδραγόρας”, “(δε)κατα”, “Φαινόμενο του Λουξεμβούργου”, “Μητροπολιτικές Ιστορίες”, “Πλανόδιον”, κ.λπ., στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Στάχτες” και στο διαδίκτυο. Από το 2011 αρθρογραφεί στην εφημερίδα “Ο δρόμος της Αριστεράς”. Διατηρεί ιστολόγιο με τον τίτλο www.thethreewishes.wordpress.com.

Συγγραφέας: Πετρίτση Μαρία
Εκδότης: Bibliotheque
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-82183-2-2
Σελίδες: 78
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.00 €