Μέθοδοι ποσοτικής ανάλυσης

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής, κατεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, για να αποτελέσει βοήθημα στο μάθημα των ποσοτικών μεθόδων.
O όρος ποσοτικές μέθοδοι σύμφωνα με την ευρεία του έννοια δηλώνει το σύνολο των μαθηματικών εκείνων, καθώς και τις μαθηματικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην οικονομική ανάλυση και στο μάνατζμεντ. Όπως είναι επομένως φανερό, το περιεχόμενο των ποσοτικών μεθόδων είναι πάρα πολύ ευρύ, αφού μπορεί να περιλαμβάνει θέματα συνδυαστικής και οριακής ανάλυσης συναρτήσεων γεωργικής οικονομικής, μέχρι θέματα μαθηματικού προγραμματισμού και θεωρίας παγνίων.
Tο βιβλίο αυτό, με βάση το γεγονός ότι οι φοιτητές στους οποίους απευθύνεται έχουν διδαχθεί σε προηγούμενα έτη διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό, προχωρεί πέρα ή συμπληρώνει το μαθηματικό τους υπόβαθρο με τα μαθηματικά εκείνα και τις μαθηματικές μεθόδους που θα συναντήσουν και θα χρησιμοποιήσουν στα οικονομικά κυρίως, αλλά και στα άλλα μαθήματα των επομένων ετών της κατεύθυνσης.
Mε το πνεύμα αυτό, στο βιβλίο περιλαμβάνονται θέματα συνδυαστικής ανάλυσης, όπως μεταθέσεις, διατάξεις και συνδυασμοί, θέματα γραμμικής άλγεβρας, όπως άλγεβρα πινάκων, συστήματα γραμμικών εξισώσεων και ανισώσεων πρώτου βαθμού, στοιχεία ανάλυσης εισροών – εκροών, στοιχεία οριακής ανάλυσης συναρτήσεων γεωργικής οικονομικής, καθώς και θέματα επιχειρησιακής έρευνας, όπως ο γραμμικός προγραμματισμός, το πρόβλημα μεταφορών, ο προγραμματισμός και ο έλεγχος αποθεμάτων, κ.λ.π.. Για την καλύτερη κατανόηση των μαθηματικών αυτών εννοιών και μεθόδων δίνονται στο τέλος κάθε κεφαλαίου παραδείγματα από τη γεωργική οικονομική πραγματικότητα.

Συγγραφέας: Μάνος Βασίλης Δ.
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-456-172-3
Σελίδες: 287
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μαθηματικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.88 €