Μάνατζμεντ και ηγεσία

Περιγραφή
Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται σε κάποιες έννοιες, ιδέες και θεωρίες μάρκετιγκ, μάνατζμεντ, ψυχολογίας με σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει μια ευρύτερη αντίληψη των πραγμάτων γύρω μας.
Να μπορέσει να τον κινητοποιήσει σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω του, ομαδικά αλλά και ατομικά.
Να τον κάνει ανταγωνιστικό με τέτοιον τρόπο ώστε να δίνει και το παράδειγμα στον κόσμο γύρω του.
Η αναφορά και ο συνδυασμός των θεωριών έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του αναγνώστη στις καταστάσεις που βιώνει, αλλά και να τον προβληματίσει για το τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει αυτές τις καταστάσεις (κοινωνικές, προσωπικές ή επαγγελματικές).
Ποια είναι η σχέση μεταξύ των εννοιών που αναφέρονται, όπως αντίληψη, δημιουργικότητα, σκέψη, benchmarking, προσωπική ανάπτυξη;
Τα ερωτήματα που τίθενται, όπως και κάποια βήματα που δίνονται, βοηθούν στον προβληματισμό αλλά και προτρέπουν τον αναγνώστη να αλλάξει. Να δεχθεί την αλλαγή ως μια ευκαιρία για να καλυτερεύσει ή να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να αλλάξει καταστάσεις ή συμπεριφορές που δεν του ταιριάζουν.
Αναφέρει κάποια βήματα που πρέπει ο αναγνώστης να υιοθετήσει για να βελτιώσει τη συμπεριφορά του αλλά και κάποιες «παγιωμένες» συμπεριφορές που έχουμε όλοι απέναντι στα πράγματα.
– Πώς λειτουργεί η δημιουργικότητα ή η έμπνευση;
– Πώς μπορούμε να τις προκαλέσουμε για να λειτουργήσουν;
– Ποιες είναι οι λειτουργίες συνείδησης; Πού βοηθούν;
– Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά στοιχεία της σκέψης μας;
– Ποια πρέπει να προσέχουμε και ποια να βελτιώσουμε;
– Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να αλλάζουν;
– Τι μπορείς να κάνεις για να πετύχεις στη δουλειά σου αλλά και στην προσωπική σου ζωή;
– Πώς γινόμαστε ηγέτες;
Όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα που τίθενται στο βιβλίο αλλά και απαντώνται, με σκοπό να μας αφυπνίσει, αλλά και να αλλάξουμε καλύτερο.
Να δημιουργήσουμε κάτι το διαφορετικό.Ο Σταύρος Μπαρούτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μάρκετινγκ και έκανε ΜΒΑ στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ. Το 2006 τελείωσε το διδακτορικό του στην ηγεσία. Είναι πιστοποιημένο μέλος (ΜCΜI) του Chartered Manager Institute σε θέματα αλλαγής και ηγεσίας (Leading change, Leading people) της Αγγλίας. Στα τέλη του 2005 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Η Αντίληψη της Βελτίωσης”, και το 2007 το δεύτερο βιβλίο του τίτλο “Η Ηγεσία Σήμερα”. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές ελληνικές επιχειρήσεις ως πωλητής, εκπαιδευτής πωλήσεων, προϊστάμενος πωλήσεων και σήμερα είναι διευθυντής Βόρειας Ελλάδας στη φαρμακευτική εταιρεία Specifar. Περισσότερα για το συγγραφέα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του www.baroutas.com.

Συγγραφέας: Μπαρούτας Σταύρος
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-457-515-5
Σελίδες: 86
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση , Μάρκετινγκ, Ηγεσία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.67 €