Μάθηση και διδασκαλία

Περιγραφή
Το παρόν έργο αποτελεί αναμόρφωση και επέκταση παλιότερης εργασίας μας. Ο πρώτος τόμος της εκδόθηκε το 1981 με τον τίτλο: “Μάθηση και Διδασκαλία: Τόμος Α΄: Μάθηση” και ανατυπώθηκε τρεις φορές μέχρι σήμερα.Ο δεύτερος στοιχειοθετήθηκε, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, την ίδια περίοδο, δεν κυκλοφόρησε, όμως, υπό μορφή βιβλίου για διάφορους λόγους. Φωτοαντίγραφά του μοιράστηκαν κατά καιρούς στους φοιτητές των Φιλοσοφικών Σχολών των Πανεπιστημίων Κρήτης και Αθηνών, καθώς και σε επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς στη ΣΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης και σε άλλα επιμορφωτικά ιδρύματα.
Στην αρχική αυτή εργασία προστέθηκαν αρκετά νέα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τη μελέτη της σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, και αναθεωρήθηκαν πολλά από τα κεφάλαιά της. Το νέο έργο διαιρείται, όπως και το προηγούμενο, σε δύο τόμους. Στον πρώτο εκτίθενται οι σχετικές με τη μάθηση απόψεις και εξετάζονται ζητήματα που αφορούν στη μνήμη, στη μεταφορά μάθησης και στους σχολικούς και εξωσχολικούς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τη μάθηση. Ο δεύτερος τόμος αφιερώνεται σε ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας και αξιολόγησης της διδακτικής πράξης.
Η παρούσα εργασία προορίζεται να χρησιμοποιηθεί, όπως και η αρχική, ως διδακτικό εγχειρίδιο. Στόχος της είναι να προσφέρει βασικές γνώσεις σε θέματα σχετικά με τη διαδικασία της μάθηση σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν εκπαιδευτικοί. […]
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)Ο Μιχάλης Κασσωτάκης, γεννήθηκε το 1946 στην Κρήτη. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, του οποίου είναι και διδάκτορας. Υπηρέτησε ως βοηθός και επιμελητής της Τακτικής Έδρας της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1982 εκλέχτηκε καθηγητής της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο υπηρέτησε μέχρι το 1990. Από τότε μέχρι σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χρημάτισε πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Επιστημών και κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας. Υπήρξε μέλος των Επιτροπών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ, καθώς και πολλών Εθνικών Επιτροπών Παιδείας και Ομάδων Εργασίας για θέματα εκπαίδευσης. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών και συμμετέχει σε διάφορες επιστημονικές εταιρείες. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Διδακτικής Μεθοδολογίας, καθώς και στην ανάλυση διαφόρων πτυχών της Ελληνικής Εκπαίδευσης. Για το έργο του και τη συμβολή στην Ελληνική Εκπαίδευση έχει τιμηθεί από διάφορες επιστημονικές εταιρείες και άλλους φορείς.

Συγγραφέας: Κασσωτάκης Μιχάλης Ι. 1946-, Φλουρής Γεώργιος Σ.
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN:
Σελίδες: 299
Τόμος: 1
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδαγωγική, Εκπαίδευση. Παιδαγωγική, Μάθηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.96 €