Λόγια και ακόρντα

Περιγραφή
Πάνω από τριάντα χρόνια τώρα γράφω λόγια και παίζω ακόρντα. Έχω περάσει άπειρες ώρες μόνος, μ’ ένα μολύβι κι ένα τετράδιο, παλεύοντας με τις λέξεις, για να πω την αλήθεια μου με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο. Οδηγός μου, η συμπυκνωμένη δύναμη του παραδοσιακού, του ρεμπέτικου, του λαϊκού τραγουδιού, που μου θυμίζει πάντα πως η αληθινή ποίηση δε σηκώνει περιττά στολίσματα και καλλιγραφίες.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται απλώς να διαβάσουν ή να τραγουδήσουν τους στίχους και στους μουσικούς (κυρίως κιθαρίστες και πιανίστες) που θέλουν να παίξουν τα τραγούδια, ασχέτως αν έχουν σπουδάσει σε ωδείο ή μόνοι τους. Δεν υπάρχει παρτιτούρα, γι’ αυτό θα φανεί περισσότερο χρήσιμο σε όσους ξέρουν τη μελωδία και το ρυθμό και θέλουν να μάθουν χωρίς πολύ κόπο τις συγχορδίες. Περιέχει όλη μου τη δουλειά έως τώρα, όχι με χρονολογική αλλά με αλφαβητική σειρά, για να είναι πιο εύχρηστο.
Νίκος ΠορτοκάλογλουΟ Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στο Βόλο το 1957 και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Έκανε έξι δίσκους με τους ΦΑΤΜΕ και οκτώ δίσκους μόνος του. Έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και τραγουδοποιούς και έχει κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Ζει στο Χαλάνδρι με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.

Συγγραφέας: Πορτοκάλογλου Νίκος
Εκδότης: Ιανός
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-6882-37-3
Σελίδες: 229
Σχήμα: 28χ19
Κατηγορίες: Τραγούδια, Ελληνικά
Σειρές: Ιανός ο Μελωδός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.85 €