Λεξικό στατιστικών όρων

Περιγραφή
Το έργο απευθύνεται στους φοιτητές των μαθημάτων στατιστικής, στους στατιστικούς επιστήμονες και τους ερευνητές-χρήστες της στατιστικής διαφόρων επιστημονικών πεδίων, καθώς επίσης και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων σχεδόν των επιμέρους σχετικών επιστημονικών κλάδων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Το ανά χείρας λεξικό αποτελεί ένα σύγχρονο και πλήρως ενημερωμένο Αγγλοελληνικό και Ελληνοαγγλικό Λεξικό Στατιστικών Όρων το οποίο αποδίδει έγκυρα στα ελληνικά ή τα αγγλικά τους στατιστικούς όρους που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των Στατιστικών Επιστημών.
Στο Αγγλοελληνικό Λεξικό παρατίθενται, σε απόλυτη αλφαβητική σειρά και σε δίστηλη διάταξη, οι αγγλικοί στατιστικοί όροι ακολουθούμενοι από τα, με περισσότερες της μιας λέξεις, παράγωγά τους και στο Ελληνοαγγλικό Λεξικό οι ελληνικοί στατιστικοί όροι με ανάλογη παράθεση. Το σύνολο των λεξιλογικών αναφορών που περιλαμβάνονται στο Λεξικό ανέρχεται σε 22.000 (10.500 αγγλικές αναφορές στο πρώτο και 11.500 ελληνικές στο δεύτερο).Ο Γεώργιος Κ. Σιάρδος είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι πτυχιούχος γεωπονίας της Γεωπονικής Σχολής και Οικονομικών Επιστημών του Τμήματος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc. στην αγροτική οικονομία, με ειδίκευση στη γεωργική ανάπτυξη, του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και διδακτορικού διπλώματος, με εξειδίκευση στις γεωργικές εφαρμογές (επικοινωνία και πληροφόρηση του αγροτικού πληθυσμού), του Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. Διδάσκει γεωργικές εφαρμογές και αγροτική κοινωνιολογική έρευνα στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της ομώνυμης διατομεακής κατεύθυνσης. Το ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο του καλύπτει το χώρο της αγροτικής κοινωνιολογίας, της επικοινωνίας και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού και της αγροτικής ανάπτυξης, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων σε θέματα αειφορικής και βιολογικής γεωργίας.

Συγγραφέας: Σιάρδος Γεώργιος Κ.
Εκδότης: Εκδόσεις iWrite.gr
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-5067-82-Χ
Σελίδες: 550
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Στατιστική – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.25 €