Κωδικοποίηση χρησιμοποιούμενης διεθνώς γεωργοοικονομικής ορολογίας

Περιγραφή
H έκδοση αυτή παρουσιάζει για πρώτη φορά τη χρησιμοποιούμενη διεθνώς γεωργοοικονομική ορολογία κατά ενότητες και υποενότητες που αντιστοιχούν σε κλάδους και υποκλάδους της οικονομικής και της αγροτικής οικονομικής. Προς διευκόλυνση των αναγνωστών η ορολογία αυτή δίνεται στο τέλος του βιβλίου κατά αλφαβητική σειρά όταν οι όροι είναι μονολεκτικοί και κατά σειρά σπουδαιότητος κάθε λέξης όταν οι όροι είναι πολυλεκτικοί.
Είναι η πληρέστερη και πολυπληθέστερη (2.300 λήμματα) από τις παρουσιασθείσες μέχρι σήμερα κωδικοποιήσεις της γεωργοοικονομικής ορολογίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.
Η έννοια, το περιεχόμενο και η σημασία κάθε μορφής γεωργοοικονομικού όρου παρουσιάζεται αναλυτικά, ενώ ο τίτλος του αποδίδεται και στα αγγλικά. Για ορισμένους μάλιστα όρους που αναφέρονται σε μορφές οικονομικού αποτελέσματος περιλαμβάνεται και ο τρόπος υπολογισμού τους.
Απευθύνεται πρωτίστως στους γεωπόνους – γεωργοοικονομολόγους, στους φοιτητές γεωπονίας και στους σπουδαστές Τ.Ε.Ι. κατεύθυνσης αγροτικής οικονομίας, αλλά και στους οικονομολόγους που ασχολούνται με γεωργοοικονομικά θέματα.
Η παρούσα έκδοση, ως αναπληρώνουσα ένα σημαντικό κενό στο χώρο της ελληνικής επιστημονικής γεωργοοικονομικής ορολογίας, πιστεύεται ότι θα αποβεί πολύτιμο βοήθημα στα χέρια όσων ασχολούνται θεωρητικά και πρακτικά με τον ευρύτατο κλάδο της αγροτικής οικονομικής.

Συγγραφέας: Κιτσοπανίδης Γεώργιος Ι.
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-456-307-6
Σελίδες: 315
Σχήμα: 27χ20
Κατηγορίες: Οικονομία , Γεωργία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.24 €