Κυριακή πάμε εκκλησία;

Περιγραφή
Κάθε παιδί, ένας κόσμος με πόρτες κλειστές και με την ανάγκη να βρεθούν τα δικά του ιδιαίτερα κλειδιά για ν’ ανοίξουν. Τούτο το βιβλιαράκι είναι μια αφορμή για να γεννηθούν παιδικές ερωτήσεις. Ας βρεθούμε μαζί με τα παιδιά μας στη Θεία Λειτουργία και με υπομονή και εφευρετικότητα ας τους δώσουμε αυτό που παραλάβαμε, αυτόν το θησαυρό της Ορθόδοξης λατρείας μας.
Σε κάθε σπίτι, σε κάθε γενιά, η Θεία Λειτουργία, η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία μας είναι ο φωτεινός κρίκος, που συνδέει το “τώρα” με το παρελθόν και τα έσχατα. Αυτή είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Κληρονομιά ζωής, φωτεινής, χαρούμενης, κληρονομιά αθανασίας.Ο Ηλίας Λιαμής γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις θεολογικές και μουσικές του σπουδές.
Το 1988, με την καθοδήγηση του θεοφιλεστάστου Επισκόπου Διοκλείας Καλλίστου Γουέαρ ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης την διδακτορική του διατριβή, σχετικά με την ανθρωπολογία του αγίου Θεόληπτου Φιλαδέλφειας, την οποίαν ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του τμήματος Κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004.
Κατά την περίοδο αυτή έγινε δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου.
Από το 1989 εργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ενώ από το 2000 ανέλαβε την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία διοργάνωσε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και συνεδρίων σε όλη την Ελλάδα.
Όπως λέει ο ίδιος είναι σύζυγος και πατέρας δύο καλών παιδιών και υπήρξε μέχρι τώρα ευλογημένος, γιατί γνώρισε ανθρώπους μόνον καλύτερους από εκείνον.
Προς το παρόν ζει στον Πειραιά και προσπαθεί, όσο μπορεί, να κρατάει τα αυτιά της καρδιάς του ανοιχτά στους ψίθυρους των αγγέλων…

Συγγραφέας: Λιαμής Ηλίας, Μωραΐτου Πηνελόπη
Εικονογράφος: Γανώση Άντα
Εκδότης: Ακρίτας
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-328-285-5
Σελίδες: 63
Σχήμα: 13χ11
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
Σειρές: Λειτουργικά Βιβλία για Παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.81 €