Κυκλοφορώ και τραγουδώ

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό μαζί με το συνοδευτικό CD περιλαμβάνει 13 καινούρια τραγούδια για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου υπάρχουν τα λόγια με τις ζωγραφιές από τα τραγούδια του CD. Στο δεύτερο μέρος θα βρείτε παιδαγωγικές δραστηριότητες που απευθύνονται αφ’ ενός στα παιδιά -που είναι άλλωστε και οι βασικοί αποδέκτες- αφ’ ετέρου στους γονείς και εκπαιδευτικούς που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωσή τους.
Ακροστιχίδες, κολλάζ, παζλ, μικρά αινίγματα, αντιστοιχίσεις και ασκήσεις μέσα από το καλλιτεχνικό πρίσμα της ζωγραφικής και της μουσικής στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής συμπεριφοράς και οικολογικής συνείδησης.
Τα τραγούδια λειτουργούν και ως αυτοτελείς ιστορίες, οι οποίες από μόνες τους μπορούν να δραματοποιηθούν από τα παιδιά στα σχολεία μας αλλά και από ομάδες θεατρικού παιχνιδιού. Μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα σε εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής και χορού ή σε μουσικούς που θα ήθελαν να τα διδάξουν σε συνδυασμό επίσης με τη μιμική τους έκφραση.
Στα περισσότερα κομμάτια ακούγονται οι φωνές των παιδιών που ζωντάνεψαν όλη την ατμόσφαιρα των τραγουδιών.
Έντεκα οργανικές εκτελέσεις ολοκληρώνουν το περιεχόμενο του CD. Τα τραγούδια προορίζονται, πέρα από την απλή ακρόασή τους, για τη χρήση τους σε σχολικές εκδηλώσεις και θεατρικές δραστηριότητες. Μέσα από την μουσική και την ζωγραφική αλλά και μέσα από τις άλλες δραστηριότητες αυτού του πονήματος τα παιδιά ψυχαγωγούνται, χαίρονται και βιώνουν την μάθησης με έναν άλλο τρόπο, πιο δημιουργικό.Ο Γιώργος Λαπαδάκης διδάσκει σε δημοτικό σχολείο της Ανατολικής Αττικής.
Γεννήθηκε στη Ρόδο, αλλά κατάγεται από τη Νίσυρο των Δωδεκανήσων και το Μαρμαρά, ένα μικρό νησί στα νερά του Ελλήσποντου.
Στη σχολική πράξη εφαρμόζει μουσικοκινητικά συστήματα, έχει ασχοληθεί με τη μελοποίηση και θεατροποίηση κειμένων των σχολικών βιβλίων και τη συγγραφή παραμυθιών και ποιημάτων για παιδιά. Αρθρογραφεί επίσης σε περιοδικά για θέματα που αφορούν την επίδραση όλων των μορφών αισθητικής αγωγής στη μαθησιακή διαδικασία. Θεωρεί πως η μουσική, το θέατρο, η ποίηση, η ζωγραφική και το παραμύθι, εκτός από πολύ δυνατά ψυχαγωγικά μέσα, αποτελούν επίσης και μέσα παιδευτικά, ψυχοκινητικά και μνημοτεχνικά, κατ’ επέκταση θεραπευτικά. Πιστεύει πως η εφαρμογή τους σε μια πιο εκτεταμένη και διεξοδική μορφή στα σχολεία θα λύσει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και θα αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες.
Όσον αφορά τη μουσική και στιχουργική του ιδιότητα, ξεκίνησε ως τραγουδοποιός ενώ ασχολείται πειραματικά και με τη σύνθεση – ενορχήστρωση μελωδιών κινηματογραφικού ύφους. Τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση στη συγγραφή μουσικών ιστοριών για παιδιά και το παιδικό τραγούδι. Η μουσική, πιστεύει, είναι ένας δρόμος για την αληθινή γνώση. Η “συνεύρεση” διαφορετικών μουσικών τεχνοτροπιών είναι γοητευτική, όταν τη διακρίνει μέτρο και κριτήριο αισθητικό.
Έχει ήδη ηχογραφήσει 6 CDs και έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ντοκυμαντέρ.

Συγγραφέας: Λαπαδάκης Γιώργος
Εικονογράφος: Λαπαδάκης Γιώργος
Εκδότης: Όνειρα
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-88997-2-9
Σελίδες: 64
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Παιδικά τραγούδια, Τραγούδια – Βιβλία για παιδιά, Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
Σειρές: Μουσικά Παραμύθια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.21 €