Κρυφτό μέσα στα χρώματα

Περιγραφή
Η Χριστίνα κι ο Πέτρος είναι δύο αδέλφια που τσακώνονται συνέχεια. Μέχρι που μια νύχτα τα όνειρά τους ζωντανεύουν σαν σε παραμύθι. Η Χριστίνα ανακαλύπτει το θυμό και τη μοναξιά του αδελφού της ταξιδεύοντας μέσα στις ζωγραφιές του. Μια πασχαλίτσα, κρυμμένη στον κήπο της ομορφότερης εικόνας, τη βοηθάει να μπει στο σπίτι όπου κατοικούν οι κρυφές του επιθυμίες. Από το δικό του κρεβάτι ο Πέτρος πετάει στ’ αστέρια. Χοροπηδώντας από πλανήτη σε πλανήτη, θα ανακαλύψει ότι ο θυμός δεν σκοτώνει την αγάπη, ενώ ένα αλλόκοτο πλάσμα θα του δείξει πως δεν χρειάζεται να είναι όλοι ίδιοι για να χαρούν τη μυρωδιά μιας αγκαλιάς. Όταν ξυπνήσουν τα δύο αδέλφια, ελεύθερα πια να τσακώνονται και ν’ αγαπιούνται, θα ζωγραφίσουν μια οικογένεια για την πασχαλίτσα.
Ένα χρωματιστό παραμύθι πέρα για πέρα αληθινό για τα παιδιά και για τους γονείς που αναζητάνε τη δύναμη της σχέσης τους μέσα από τις διαφορές του χαρακτήρα τους.
Η Ελένη Ρουφάνη γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ελλάδα και την Αμερική, απ’ όπου επέστρεψε το 1985 με μάστερ κοινωνιολογίας. Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε κολέγια των Αθηνών και ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει μεταφράσει κείμενα και διηγήματα από τα αγγλικά, για το περιοδικό “Πολιορκία”, 1986, και το “Αποχαιρετισμός στα όπλα” του E. Hemingway, εκδ. Ερατώ, 1989. Το 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα “Το δώρο του φόβου”, εκδ. Μέδουσα, το 1999, το “Έλα να παίξουμε…”, εκδ. Καστανιώτη και “Το ταξίδι του Καμάλ” το 2007, από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Το Δεκέμβρη του 2008 κυκλοφόρησε το παραμύθι “Κρυφτό μέσα στα χρώματα”, από τις εκδόσεις Κέδρος, στο οποίο έκανε και τις ζωγραφιές.

Συγγραφέας: Ρουφάνη Ελένη
Εικονογράφος: Ρουφάνη Ελένη
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-04-3840-4
Σελίδες: 78
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική
Σειρές: Χρωματιστές Ιστορίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.41 €