Κριτική και πολιτική περιδιάβαση

Περιγραφή
Η μακρά μεταπολίτευση, μια από τις ομαλότερες περιόδους της πολιτικής μας ζωής, πήγε δυστυχώς χαμένη για τον τόπο μας, καθώς δεν αξιοποιήσαμε τις προνομιακές αντικειμενικές της δυνατότητες και τις συνακόλουθες ευκαιρίες της.
Δεν ουσιαστικοποιήσαμε τη δημοκρατία (με βαθιά θεσμική και διοικητική μεταρρυθμιστική τομή), χτυπώντας στη ρίζα της την ομηρία της κοινωνίας από το κράτος και την ιδιοποίηση του κράτους από τα κόμματα εξουσίας.
Δεν “αυξήσαμε”, κάθε άλλο μάλιστα, το πνευματικό και αξιακό μας κεφάλαιο, τον άυλο πλούτο μας, με γενναίες και κατά προτεραιότητες επενδύσεις στην παιδεία και τον πολιτισμό.
Δεν δημιουργήσαμε ανθεκτικές αναπτυξιακές υποδομές (με τον πακτωλό των “πακέτων” της Ευρωπαϊκής Ένωσης ) και δεν θωρακίσαμε τη χώρα μας στην πολύ δύσκολη, όπως δείχνει και η κρίσιμη παγκόσμια συγκυρία, πορεία μας προς το μέλλον.Ο Λαοκράτης Βάσσης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το Μάρτιο του 1945. Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού “Εντελέχεια”. Είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”. Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και Διευθυντής Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Βάρη Αττικής). Άρθρα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως “Αυγή”, “Ελευθεροτυπία”, “Καθημερινή”, “Αντί”, “Άρδην”, “Το Παρόν”. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού.

Συγγραφέας: Βάσσης Λαοκράτης
Εκδότης: Ταξιδευτής
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6748-40-5
Σελίδες: 261
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Βιβλιοκρισίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.33 €