Κοινωνιολογία: Προβληματισμός και έννοιες

Περιγραφή
Η Κοινωνιολογία, σύμφωνα με έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους της, τον Ζίγκμουντ Μπάουμαν, πρέπει να υπηρετεί πρωτίστως την κοινωνία και δευτερευόντως την επιστήμη ή αυτούς που την διακονούν.
Η Κοινωνιολογία στη χώρα μας σκόπιμα υποβαθμίστηκε και μαζί της τελμάτωσε και η κοινωνία μας, γεγονός οδυνηρό και αναμφισβήτητο.
Το παρόν πόνημα επιδιώκει να θέσει τα δάκτυλα επί των τύπων των ήλων και να επισημάνει ορισμένες πτυχές της κοινωνίας γενικότερα και ειδικότερα της ελληνικής.
Το αν και σε ποιο βαθμό το πέτυχε, θα το κρίνει ο αναγνώστης.Ο Σάββας Μαυρίδης σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης. Από το ακαδημαϊκό έτος 1987 – 1988, διδάσκει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε πολλές μελέτες κοινωνικοπολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου στα ελληνικά και γερμανικά και εργάστηκε, παράλληλα με το Τ.Ε.Ι., στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, ως παραγωγός λαογραφικής ποντιακής εκπομπής, με τίτλο “Αναστορώ τα παλαιά”, από το 1995 έως το 2005. Συμμετείχε στη συγγραφή της “Εγκυκλοπαίδειας Ποντιακού Ελληνισμού”, Μαλλιαρής Παιδεία, Θεσσαλονίκη 1990 και της “Παιδαγωγικής Ψυχολογικής Εγκυκλοπαίδειας”, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Αθήνα 1993. Δημοσίευσε επιστημονικές μελέτες στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά, σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού και έλαβε μέρος, σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως εισηγητής.

Συγγραφέας: Μαυρίδης Σάββας
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-457-479-5
Σελίδες: 198
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Κοινωνιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €