Κοινωνική θεωρία και πολιτική ευθύνη

Περιγραφή
Η έκδοση αυτού του βιβλίου δηλώνει, πριν από οτιδήποτε άλλο, μια συγκεκριμένη χειρονομία. Μέσα από το περιεχόμενό του, που συναπαρτίζεται από κείμενα προερχόμενα από τις επιμέρους κοινωνικές επιστήμες, εκφράζεται η κοινή πρόθεση των συγγραφέων να αναγνωρίσουν την εργασία του δασκάλου τους: του Νίκου Σ. Πετραλιά.
Η δημόσια παρουσία του Νίκου Πετραλιά στον ακαδημαϊκό βίο, όπως και η ποιότητα της πολιτικής του συμμετοχής και δράσης στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, είναι αποδεκτή από όλους όσοι τον έχουν συναναστραφεί έστω για λίγο. Η αποδοχή αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι προϊόν μιας λιγότερο εμφανούς διαδικασίας, μιας διαδικασίας παραγωγής μαθητών με κριτική συνείδηση.
Η θητεία, άλλωστε, δίπλα στον Νίκο Πετραλιά δεν είναι μόνο μια πολύτιμη σε βιώματα και πλούσια σε γνώση εμπειρία. Είναι, πάνω απ’ όλα, μια μαθητεία προς την ελευθερία, μια διαρκής στράτευση προς τη χειραφέτηση. Ένας αγώνας, ευτυχώς, χωρίς τέρμα.
Η πρωτοβουλία για την έκδοση αυτού του τόμου ανήκει σε έναν άλλο δάσκαλο και μεγάλο φίλο του Νίκου Πετραλιά που δεν είναι πια μαζί μας: στον Κοσμά Ψυχοπαίδη. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωση αυτής της δικής του πρωτοβουλίας. Εμείς απλώς προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε την επιθυμία του.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αγγελίδης Μανόλης, Αθανασίου Μανώλης, Βαρουφάκης Γιάνης, Βελισσαρίου Σίσσυ, Βλάχου Ανδριάνα, Γεωργόπουλος Αντώνης Ν., Γιαννησοπούλου Μαρία, Γκιούρας Θανάσης, Γράβαρης Διονύσης Ν., Δεδουσόπουλος Απόστολος, Δημητρίου Στέφανος, Δρουκόπουλος Βασίλης, Ζαχαράτος Γεράσιμος Α., Θανοπούλου Ελένη Α., Ιωαννίδης Σταύρος, Καρύδας Δημήτρης κοινωνικός επιστήμονας, Κρεμμυδάς Βασίλης Ν., Λαβράνου Αλίκη, Νούτσος Παναγιώτης Χ. 1948-, Παπαθεοδώρου Χρίστος, Πατέλλη Ιόλη, Σκούρτος Μιχάλης Σ., Τσέτσος Μάρκος 1968-, Φαράκλας Γιώργος, Χατζηιωσήφ Χρήστος Χ., κ.ά.
Επιμελητής: Αγγελίδης Μανόλης, Γράβαρης Διονύσης Ν., Σακκάς Δημήτριος Ν.
Εκδότης: Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-01-1196-0
Σελίδες: 772
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Κοινωνικές επιστήμες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.90 €