Κλινική ψυχοπαθολογία ενηλίκων

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και αναφέρεται στις Μείζονες Ψυχιατρικές Διαταραχές των ενηλίκων, δηλαδή τη Σχιζοφρένεια και τις άλλες Ψυχωτικές διαταραχές, τις Αγχώδεις διαταραχές, τις Διαταραχές της Διάθεσης, τις Σωματόμορφες διαταραχές και τις Διαταραχές της Προσωπικότητας. Επίσης, εστιάζεται στον τρόπο λήψης του ιστορικού του ψυχικά ασθενή που πάσχει από κάποια σοβαρή ψυχική διαταραχή, όπως η ψύχωση ή η νεύρωση και στις μεθόδους και τις τεχνικές της συνέντευξης με τον ψυχικά ασθενή. Τέλος, επικεντρώνεται στις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και μεθόδους θεραπείας των παραπάνω ψυχικών διαταραχών των ενηλίκων, όπως τη βραχεία ψυχοθεραπεία, την ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, τις θεραπείες συμπεριφοράς, τις ανθρωπιστικές θεραπείες, τα θεραπευτικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση χρόνιων ψυχικά ασθενών και τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας των ψυχικά ασθενών.Η Δέσποινα Σικελιανού κατάγεται από την Πάτρα. Eίναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές και τη Διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο: “Αρχές και Εφαρμογές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής”.
Από το 2001 έως και σήμερα συνεργάζεται με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας ως Ψυχολόγος – Επιστημονική Συνεργάτης και από το 2003 εργάζεται ως Ψυχολόγος και ως Επιστημονική Υπεύθυνη στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, που εδρεύει στην Πάτρα. Παράλληλα, συνεργάζεται σε επίπεδο ερευνητικό με το τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Leuven στο Βέλγιο και συγκεκριμένα με την καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Chantal Van Audenhove.
Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα στα “Τετράδια Ψυχιατρικής” και στο επιστημονικό περιοδικό “Κοινωνική Εργασία” και έχει συμμετάσχει σε Επιστημονικές Ημερίδες και Ψυχιατρικά Συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις.

Συγγραφέας: Σικελιανού Δέσποινα
Εκδότης: Διόνικος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6619-52-4
Σελίδες: 280
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχικές ασθένειες, Ψυχοπαθολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.49 €