Κι άσε τον κόσμο τον μεγάλο να γυρίζει

Περιγραφή
7 Αυγούστου 1974. Στον απόηχο του πολέμου του Βιετνάμ και δύο μέρες πριν απ’ την παραίτηση Νίξον, ο Γάλλος σχοινοβάτης Φιλίπ Πετί διασχίζει πάνω σ’ ένα σύρμα το αβυσσώδες κενό ανάμεσα στους νεόδμητους Δίδυμους Πύργους. Στη σκιά αυτού του παράτολμου κατορθώματος, ετερόκλητα πεπρωμένα συγκρούονται -χαροκαμένες μητέρες νεκρών του Βιετνάμ, πόρνες και μαστροποί, τεχνοκράτες και κοσμοκαλόγεροι μπαινοβγαίνουν ερήμην τους ο ένας στη ζωή του άλλου, αναζητώντας γαλήνη κι εξιλέωση σε αυτή την απάνθρωπη ακροβασία της ζωής.
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, διά χειρός ενός απ’ τους κορυφαίους ψυχογράφους της εποχής μας.
Μεγάλο Eθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας των ΗΠΑ το 2009, και καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς από το γαλλικό περιοδικό Lire.O Colum McCann γεννήθηκε το 1965 στο Δουβλίνο. Έχει γράψει δύο ακόμη μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Συνεργάζεται με τα περιοδικά “The New Yorker”, “The New York Times Magazine”, “Atlantic Monthly”, “GQ” και ζει στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγο και τα δυο παιδιά του.
Έχει κερδίσει το βραβείο Rooney της ιρλανδικής λογοτεχνίας και του έχει απονεμηθεί το βραβείο της λογοτεχνίας των Irish Times και το βραβείο IMPAC. Έχει κερδίσει επίσης το βραβείο Pushcart και ήταν ο πρώτος νικητής του βραβείου του Grace Kelly Memorial Foundation.

Συγγραφέας: McCann Colum
Μεταφραστής: Κορτώ Αύγουστος
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-03-5126-0
Σελίδες: 461
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ιρλανδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Συγγραφείς απ’ όλο τον Κόσμο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.76 €