Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ

Περιγραφή
Τριάντα τρία λογοτεχνικά κείμενα, πεζά και ποιητικά, όσα έχουν οριστεί ως ύλη για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον κλάδο των φιλολόγων, ερμηνεύονται με τρόπο υποδειγματικό και μεθοδικό.
Πιο συγκεκριμένα, η ερμηνεία του κάθε κειμένου είναι πλήρης και αναλυτική, χωρίς όμως να παρουσιάζεται φλύαρη και υπερφορτωμένη με ανούσιο υλικό. Αντίθετα, προσφέρει με τρόπο ισόρροπο, κατανοητό και με σωστή οργάνωση όσα απαιτεί ο διαγωνισμός για την εξέταση τόσο στο γνωστικό αντικείμενο όσο και στη διδακτική, καθώς και αυτά που χρειάζεται ο φιλόλογος, για να διασφαλίσει την επιτυχία του.
Το ουσιώδες είναι ο τρόπος γραφής των ερμηνειών συντελεί άμεσα στη βαθύτερη κατανόηση του κάθε κειμένου.Ο Νικήτας Παρίσης γεννήθηκε στη Σκιάθο και σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει μελέτες, βιβλιοκριτικές και επιφυλλίδες σε περιοδικά και εφημερίδες. Έχει, επίσης, συνεργαστεί στα συλλογικά έργα Μεσοπολεμική και μεταπολεμική λογοτεχνία των εκδόσεων Σοκόλη. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έργα του: “Κριτικές Δοκιμές” (Δόμος, 1987), “Μελέτες – Αναγνώσεις” (Πατάκης, 1992), “Επτά μελετήματα για τον Οδυσσέα Ελύτη” (τα τραμάκια, Θεσσαλονίκη, 1997), “Λεξικό λογοτεχνικών όρων” (ΟΕΔΒ, 2000), “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Τρία διηγήματα. Αναζήτηση της αφηγηματικής λογικής” (Μεταίχμιο, 2001, 2η έκδοση 2002).

Συγγραφέας: Παρίσης Νικήτας Ι., Παρίσης Γιάννης
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-16-3021-Χ
Σελίδες: 376
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική λογοτεχνία – Σπουδή και διδασκαλία
Σειρές: Βιβλία για την Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.00 €