Καλοκαιρινές διακοπές με ποπκόρν και λεμονάδα

Περιγραφή
Τη λένε Αβίγια. Είναι ένα πανέξυπνο αλλά άτακτο κορίτσι που ζει στο Ισραήλ. Το μεγάλο της ταλέντο; Η ηθοποιία. Στη γιορτή του Χανουκά όλοι την απόλαυσαν στο θεατρικό έργο του σχολείου της. Και τι κάνει μια ταλαντούχος ηθοποιός το καλοκαίρι; Διακοπές! Και διακοπές σημαίνει βόλτες στους δρόμους της πόλης, ψώνια στα καταστήματα, θερινό σινεμά με ποπκόρν και λεμονάδα, ίσως και καμιά δουλειά στο σπίτι…
Μήπως ξεχνάει κάτι; Μα βέβαια! Τι χαζή που είναι! Τα γενέθλιά της. Άραγε θα μπορέσει να κάνει πάρτι φέτος;
Μιλάνε άλλη γλώσσα. Ε, και; Ζουν σε μακρινούς τόπους. Ε, και; Γνωρίστε κορίτσια της ηλικίας σας από κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάντε το γύρο του κόσμου μαζί τους. Οι περιπέτειές τους θα μπορούσαν να ‘ναι και δικές σας! Η Γκίλα Αλμαγκόρ είναι μία από τις κορυφαίες Ισραηλινές ηθοποιούς. Γεννήθηκε το 1939 στο Ισραήλ (πριν από τη σύσταση του ισραηλινού κράτους), τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του πατέρα της, και μεγάλωσε σε διάφορα ιδρύματα.
Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός από τα δεκαεφτά της χρόνια. Στα είκοσι πέντε της, αφού σπούδασε για δυο χρόνια στη Νέα Υόρκη, άρχισε να παίζει στα σημαντικότερα θέατρα του Ισραήλ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε περίπου 40 ταινίες και αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές ενώ είχε δικές της ραδιοφωνικές εκπομπές για αρκετά χρόνια. Ασχολείται ενεργά με την εθελοντική εργασία για παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία για παιδιά και νέους.

Συγγραφέας: Almagor Gila
Μεταφραστής: Κουτσούκαλη Στέλλα
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-04-1980-9
Σελίδες: 107
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές: Ο Γύρος του Κόσμου με ένα Βιβλίο, Εφηβικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.65 €