Ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου

Περιγραφή
Η παρούσα Ιστορία του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου περιλαμβάνει σε έναν τόμο εύχρηστο και εξυπηρετικό ένα διαυγές πανόραμα ενός εκθαμβωτικού πολιτισμού, από την προϊστορία μέχρι τη μετατροπή του ελληνικού κόσμου σε ρωμαϊκές επαρχίες.
Συνδυάζοντας τη χρονολογική σχέση των γεγονότων με τις συνθετικές παρουσιάσεις, προσφέρει επίσης εκτενή ενημέρωση για τα προβλήματα, τις πηγές και τα διακυβεύματα της ελληνικής ιστορίας, τεκμηριωμένη από ένα πλούσιο κριτικό υπόμνημα και αυθεντική εικονογράφηση. Τα σημαντικά στάδια της ελληνικής ιστορίας, από τον μινωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό μέχρι τον αρχαϊκό κόσμο και τους περσικούς πολέμους, από τον αιώνα του Περικλή μέχρι τη μακεδονική ηγεμονία, από τον Αλέξανδρο στον ελληνιστικό πολιτισμό, περιγράφονται επίσης με γλαφυρότητα και ακρίβεια.Ο Francois Lefevre, από το 1982 οπότε τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο κατά τον διαγωνισμό με θέμα την απόδοση λατινικού κειμένου στην ελληνική γλώσσα, ακολούθησε μια εξαιρετική πορεία αφιερωμένη κυρίως στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και την ύστερη αρχαιότητα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας υπηρέτησε την περίοδο 1990-1994 και 1995-1998 στην Ecole Francaise d’ Athenes. Από το 2006 είναι καθηγητής της αρχαίας ελληνικής ιστορίας στην Universite Paris-IV. Είναι επίσης εντεταλμένος διευθυντής του Πανεπιστημίου Inter-Ages, διευθυντής του Ινστιτούτου ελληνικής επιγραφικής και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την αρχαία Λιβύη.

Συγγραφέας: Lefevre Francois
Μεταφραστής: Κεφάλα Αναστασία, Καρδαμίτσα – Ψυχογιού Μίνα
Εκδότης: Καρδαμίτσα
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-354-371-3
Σελίδες: 624
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία, Αρχαία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 30.81 €