Ιστορία της Κατοχής

Περιγραφή
Η ώρα να ξαναδούμε ανόθευτα και ακηδεμόνευτα την αληθινή Ιστορία της Κατοχής, που το πνεύμα της γαλούχησε τις ελληνικές γενιές. Χωρίς παρωπίδες και εμμονές, αντικειμενικά και σε βάθος. Άγνωστα στοιχεία και ντοκουμέντα. Όλη η αλήθεια για τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τα παρασκήνια.
Η Ελλάδα στις παραμονές του πολέμου: Εναλλαγές στην εξουσία , τάσεις και επιρροές. Από το κίνημα του 1935 μέχρι τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο πόλεμος και η Πέμπτη Φάλαγγα: Απόπειρα προσέγγισης με τη Μόσχα και παρασκηνιακές κινήσεις να αποτραπεί η κατάκτηση της χώρας, ενώ η Πέμπτη Φάλαγγα απλώνει τα πλοκάμια της. Οι γερμανόφιλοι και η συνθηκολόγηση: Συνωμοσίες, διαπραγματεύσεις, πρωτόκολλα και παρασκήνια. Οι Γερμανοί στην Αθήνα και οι πρώτες μέρες της Κατοχής. Οι πρώτες αντιδράσεις και η πολιτική ζωή στην κατεχόμενη Ελλάδα. Η δραματική νύχτα της Κατοχής προκαλεί σταδιακά τον λαϊκό θυμό… Οι Γερμανοί στη Θεσσαλονίκη και η βουλγαροκρατούμενη ζώνη. Ο στρατηγός Τσολάκογλου και η κυβέρνησή του. Εξουσία και πολιτική στην κατεχόμενη Ελλάδα. Τα κρίσιμα ζητήματα και η εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού στο προσκήνιο. Η μεγάλη πείνα, η καταλήστευση από τους κατακτητές και το οικονομικό αδιέξοδο.
Τα ζοφερά χρόνια της Κατοχής φωτίζονται χωρίς δισταγμό και χωρίς φειδώ…Ο Δημοσθένης Κούκουνας είναι δημοσιογράφος και ιστορικός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία, αλλά από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στη συγγραφή βιβλίων, τη δημοσιογραφία και γενικά τον εκδοτικό χώρο. Στη δημοσιογραφία εργάστηκε αρχικά στο οικονομικό και αργότερα στο πολιτικό ρεπορτάζ σε ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε αρχισυντάκτης διαφόρων εφημερίδων και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Ελεύθερος”, που ίδρυσε ο ίδιος το 1986 με εκδότη τον Ιω. Μάστορα. Υπήρξε επίσης εκδότης-διευθυντής του “Νεολόγου Πατρών” και στα τελευταία χρόνια διευθύνει τα περιοδικά “Λαβύρινθος”, “Τότε” και άλλα ιστορικά περιοδικά, καθώς και την εκδοτική εταιρία “Μέτρον”. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, κυρίως ιστορικών και βιογραφικών, μεταξύ των οποίων: “Η γερμανική εισβολή και η συνθηκολόγηση”, “Η είσοδος των Γερμανών στην Αθήνα”, “Η Μάχη της Κρήτης”, “Έλληνες Πολιτικοί”, “Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός”, “Άρης Βελουχιώτης, ο αμφιλεγόμενος πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ”, “Νίκος Ζαχαριάδης” κ.ά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Ιστορία της Κατοχής και πρόσφατα (2009) κυκλοφόρησαν τα βιβλία του “Οι Γερμανοί στην Ελλάδα”, “Η Κατοχή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη”, “Η πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου”, “Η Κρήτη υπό Κατοχή” , “Η γερμανική και ιταλική κατασκοπεία” και “Οι Ιταλοί στην Ελλάδα”. Συγγραφέας πολλών άρθρων ιστορικού περιεχομένου σε εφημερίδες, περιοδικά, συλλογικές εκδόσεις και πρακτικά συνεδρίων. Παράλληλα με το ιστορικό του έργο, από το 1992 είναι διευθυντής των ελληνικών βιογραφικών εκδόσεων “Who’s Who”. Με την κόρη του Νατάσα Κούκουνα εξέδωσαν την τρίτομη “Βιογραφική Εγκυκλοπαίδεια του Νεωτέρου Ελληνισμού 1830-2010 – Αρχεία Ελληνικής Βιογραφίας” (2011), ενώ στη συνέχεια διευθύνουν την αγγλόγλωσση έκδοση “Τhe European Who’s Who”.

Συγγραφέας: Κούκουνας Δημοσθένης
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-14-2688-4
Σελίδες: 560
Τόμος: 1
Σχήμα: 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.73 €