Ιερόν Κοράνιον (Al Coran) και χριστιανική Εκκλησία

Περιγραφή
Ο συγγραφέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1929. Μέρος της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός στον πόλεμο της Κορέας. Ως Ιερεύς υπηρέτησε Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες στην Ασία και Άπω Ανατολή, στον Καναδά και την Αμερική. Η καθημερινή του αναγκαστική συμβίωση με Μουσουλμάνους σε μερικές χώρες, τον οδήγησε να μελετήσει βαθιά το Κοράνι, για να γνωρίσει και εμβαθύνει τόσον τη διδασκαλία του Κορανίου, όσον και την Ισλαμική θεολογία του. Η παρούσα εργασία με πολλή προσοχή, σεβασμό και προσπάθεια κατανόησης του Κορανίου, είναι απότοκη πολυετούς μελέτης. Στην αποκωδικοποίηση και αποδελτίωση των κειμένων τον βοήθησαν πολλοί Μουσουλμάνοι συνομιλητές του. Τους ευχαριστεί, καθώς επίσης και τον Φιλόλογο κύριο Πέτρο Μπέσπαρη, που ανέλαβε τη φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου. Πολλές ευχαριστίες απευθύνει και στον κύριο Τάσο Κυριακίδη, τον εκδότη του βιβλίου. Με το έμπειρο μάτι του είδε την σπουδαιότητα και χρησιμότητα αυτού του βιβλίου και ανέλαβε την έκδοσή του. Ο Συγγραφέας εξέδωσε μέχρι σήμερα πάνω από εικοσιπέντε ιστορικά μυθιστορήματα, οδοιπορικά, θεολογικές μελέτες και συλλογές διηγημάτων. Μερικά βιβλία δημοσιεύτηκαν πρώτα σε ξένες γλώσσες και ύστερα στα ελληνικά. Όπου συναντούσε στην ιερατική του διακονία την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη την προέβαλλε με πάθος και αγάπη. Ομολογούσε την πίστη του σε αυτές τις δυο μεγάλες αγάπες του, όπου κι αν βρέθηκε, σε Ανατολή και Δύση.Ο π. Κωνσταντίνος Χαλβανζάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1929. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Μέρος της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στον πόλεμο της Κορέας.
Δίδαξε ως εκπαιδευτικός σε διάφορα γυμνάσια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το 1955 χειροτονήθηκε ιερεύς στην Καβάλα, διά χειρών τού θείου του Μητροπολίτου Καβάλας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσοστόμου.
Υπηρέτησε διαδοχικά ως εφημέριος ορθοδόξων ελληνικών κοινοτήτων στην Καλκούτα των Ινδιών. Από την έδρα του υπηρέτησε εκεί την παρουσία Ελλήνων στο Μπαγκλαντές και άλλες γειτονικές χώρες. Στην Κορέα και πάλι, ως εφημέριος της ελληνοκορεατικής κοινότητος Σεούλ. Στο Μόντρεαλ του Καναδά και στο Μιτσίγκτον του Μίσιγκαν στην Αμερική.
Στη Θεσσαλονίκη εφημερεύει σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην πλατεία Ιπποδρομίου.
Άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή και δημοσίευση έργων από την εποχή του κορεατικού πολέμου, που ως ανταποκριτής του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος έστελνε στον ελληνικό Τύπο ανταποκρίσεις από τη ζωή των Ελλήνων στρατευμένων. Οι καλύτερες ανταποκρίσεις εκδόθηκαν στο πρώτο του βιβλίο, με τον τίτλο “Κορέα – Μεγάλες ώρες”.
Με αφορμή την υπηρεσία του στην Καλκούτα των Ινδιών επαναπάτρισε στην Ελλάδα τεράστιο πλούτο εγγράφου και υλικού θησαυρού των όσων είχαν αφήσει οι Έλληνες στις Ινδίες. Από τα γραπτά κείμενα των τριών τελευταίων αιώνων πολλά δημοσίευσε στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.
Εκτός από τις θεολογικές και θρησκευτικές μελέτες, ο συγγραφέας ασχολήθηκε συστηματικά με το ιστορικό διήγημα και μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Χαλβατζάκης Κωνσταντίνος
Εκδότης: Κυριακίδη Αφοί
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-467-280-0
Σελίδες: 272
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία , Κοράνι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.19 €