Ιατρικό ελληνοαγγλικό λεξικό

Περιγραφή
Το “Ιατρικό ελληνο-αγγλικό λεξικό” σχεδιάστηκε με γνώμονα την εύκολη χρησιμοποίηση του και αποτελεί σημαντική προσφορά στην ελληνική βιβλιογραφία.
Απευθύνεται κυρίως σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σε φοιτητές ιατρικής αλλά και σε άλλους επιστήμονες. Δεν περιορίζεται εις την απόδοση του ιατρικού όρου εις την αγγλική και την προφορά του, αλλά δίδεται βραχεία ή εκτεταμένη επεξήγηση ή σχολιασμός στην ελληνική.
Μπορεί έτσι να φανεί χρήσιμο όχι μόνο στον επιστήμονα που ψάχνει γιά την μετάφραση ενός συγκεκριμένου όρου, ή σε όποιον θέλει να είναι σίγουρος γιά την ακριβή έννοια του όρου που θέλει να χρησιμοποιήσει, αλλά και στον ιδιώτη που ψάχνει να καταλάβει την έννοια ενός ιατρικού όρου.
Ορισμένα λήμματα είναι μεγάλα με υποκατηγορίες όπως π.χ. εις το λήμμα Κίρρωσεις, όπου αναφέρονται 26 υποκατηγορίες με βραχεία επεξήγηση πρίν δοθεί η μετάφρασή τους και η σχετική προφορά τους.
Προλογίζεται από τον ακαδημαΐκό καθ. κ. Γρηγόριο Σκαλκέα οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: Η έκδοση αυτού του λεξικού συμβάλει και συμπληρώνει ένα κενό στην βιο-ιατρική λεξικογραφία.Η Δρ. Καλλιόπη Α. Κύρκου, είναι ομοτ. Αν. Καθηγήτρια Κυτταρολογίας, Κυτταρογενετικής και Παθολογικής Ανατομικής του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οργάνωσε και διηύθυνε το τμήμα της Κυτταρολογίας, Κυτταρογενετικής και Ιστοκαλλιεργειών του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Γενικού Λαϊκού.
Ίδρυσε και διηύθυνε το εργαστήριο Κυτταρογενετικής και Ιστοκαλλιεργειών εις την Μονάδα Ερεύνης της Β’ Προπαιδευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον καθ. κ. Κ. Γαρδίκα.
Ως ευρευνήτρια εργάστηκε 1. στο CNRS, Παρίσι, Γαλλία 2. στην Βασιλεία της Ελβετίας εις το International Laboratory, ως μέλος του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εις την Κυτταρογενετική και 3. στις Η.Π.Α
α) στα Εργαστήρια Κυτταρολογίας και καλλιεργείας ιστών του πανεπιστημίου Duke Β.Καρολίνας, εις τα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τον καρκίνο.
β) στο Ερευνητικό Αιματολογικό τμήμα του Veterans Administration Hospital και
γ) στο Πανεπιστήμιο του Chicago, Illinois με τον Καθηγητή G. Wied εις την Μορφολογική Μελέτη με ανάλυση εικόνος από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της τριμελούς επιτροπής προγράμματος της Ευρωπαΐκής Ενώσεως Κυτταρολογικών Εταιριών. Το διδακτικό, συγγραφικό και ερευνητικό της έργο είναι πλούσιο με διεθνή αναγνώρηση και προβολή.

Συγγραφέας: Κύρκου Καλλιόπη Α., Ιατρίδης Σωτήριος
Εκδότης: Μέτρον
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-7201-78-7
Σελίδες: 1500
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Ιατρική – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά , Ιατρική – Ορολογία – Αγγλικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 226.76 €