Θρομβωτική και μη θρομβωτική πνευμονική εμβολή

Περιγραφή
Η πνευμονική εμβολή είναι μια πολύ σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρος νόσος.
Είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων και απασχολεί όλες τις ιατρικές ειδικότητες.
Σήμερα, την πνευμονική εμβολή τη διακρίνουμε: σε εμβολή οφειλόμενη σε θρόμβους αίματος, η οποία είναι και η πιο συχνή, και σε μη θρομβωτική πνευμονική εμβολή.
Στο βιβλίο αυτό, που πιστεύω ότι καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, οι κυρίες Ελισσάβετ Φραγκιαδάκη, Γενικός Χειρουργός και Χριστίνα Σπυράκη, Γενικός Ιατρός, συγκέντρωσαν όλα τα σύγχρονα βιβλιογραφικά δεδομένα και με συστηματική ταξινόμηση και κριτική διάθεση διευκρινίζουν πολλά ερωτήματα της θρομβωτικής και μη θρομβωτικής πνευμονικής εμβολής. Αξίζουν συγχαρητήρια στις δυο συναδέλφους για την αξιόλογη εργασία τους.
Θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε Έλληνα ιατρό, γιατί θα τον βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τόσο σοβαρής πάθησης της πνευμονικής εμβολής, τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία της.
Γεώργιος Χαλκιαδάκης
Καθηγητής
Διευθυντής Πανεπιστημιακής
Γενικής Χειρουργικής Κλινικής
Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΗρακλείουΗ Ελισσάβετ Κ. Φραγκιαδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza” και έχει την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της είναι στο αντικείμενο της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως Γενικός Χειρουργός, Επιμελητής ΕΣΥ.

Συγγραφέας: Φραγκιαδάκη Ελισσάβετ Κ., Σπυράκη Χριστίνα
Εκδότης: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-564-074-0
Σελίδες: 248
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παθολογία , Καρδιά – Χειρουργική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.15 €