Θηλυκές οι θηλιές του κόσμου

Περιγραφή
Η κλωστή των παραμυθιών μπλέχτηκε με τη φλέβα του ανέμου. Κόκκινες θηλιές αδράχνουν τη Μούσα και την Ιδέα, για ένα θεατρικό πέρασμα από τη συνοικία των ποιημάτων.
Στο πεδίο των αναγνώσεων η βαρύτητα στρέφει με εναλλαγές το διάνυσμά της προς το κέντρο της καρδιάς του αναγνώστη και του ονείρου. Εκεί όπου οι αλληγορίες -αυτόνομες υπάρξεις- χορεύουν παράλληλες ζωές μας.
Σ’ αυτές τις θηλιές πιαστήκαμε επιτυχώς. Σ’ αυτές που ανεμίζουν σαν ουρές χαρταετών πάνω από τις αρχαίες ιστορίες των παραμυθικών μας αναμνήσεων. Σ’ αυτές που σκαλώνουν στο καρφί του αρραβώνα, όπου σκίστηκε το κόκκινο ύφασμα που περιόριζε την ελευθερία της Τσιγγάνας Ψυχής μας.
Οι γόρδιοι δεσμοί λύνονται με σπαθί. Σπαθί το βλέμμα. Λύνεις το σκοινί και το ξαναδένεις εφαπτομενικά στη δική σου σκέψη. Έπειτα η αιώρηση είναι καθαρά προσωπικό θέμα στροφής του διανύσματος της βαρύτητας προς τα πάνω… να γίνει Άνωση!…Η Κάκια Παυλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας την ιδιορρυθμία της δουλειάς του πατέρα της (υπάλληλος της ΔΕΗ στο τμήμα κατασκευής γραμμών υπερυψηλής τάσης). Ο συνδυασμός της υπερυψηλής τάσης συναισθηματικών φορτίσεων και της συχνότητας των μετακινήσεων γέννησε μέσα της ένα τσιγγάνικο ιδίωμα φυγής, που υιοθέτησε καραβάνι την Ποίηση.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Ζει και εργάζεται στα Γιαννιτσά. Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2002-03, ως καθηγήτρια Πληροφορικής. Υπηρετεί στο 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών με οργανική θέση. Είναι υπεύθυνη της σχολικής εφημερίδας και του blog του σχολείου. Δραστηριοποιείται μέσω του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας όντας στο Δ.Σ. του Συλλόγου από το 2007 και το 2011 εκλέχθηκε Πρόεδρος.
Γράφει από τα εφηβικά της χρόνια. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο του Ν. Πέλλας, σε blogs, στην “Ποιητική ανθολογία του Νομού Πέλλας” που εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας το 2005, καθώς και στα “Ποιητικά μονοπάτια στην Πέλλα” που εκδόθηκε το 2009 από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας. Το 2010 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Σταγόνες Συναισθημάτων” – ιδιωτική έκδοση.
Συμμετέχει με το διήγημά της “Νέα εκκίνηση” στην Ανθολογία Διηγήματος με θέμα τη μετανάστευση που τιτλοφορείται “Γεια σου Φίλε” από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.
Στο Διαγωνισμό Στίχου 2011 του Ωδείου Φουντούλη απέσπασε πρώτο βραβείο στίχου με το Ποίημα “Ευχή” και τρίτο βραβείο στίχου με το ποίημα “Παράκτιο φιλί”, που φιλοξενείται στην ποιητική συλλογή “Θηλυκές οι θηλιές του κόσμου”.

Συγγραφέας: Παυλίδου Κάκια
Εκδότης: Άνεμος Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-9585-09-4
Σελίδες: 112
Σχήμα: 22χ15
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.87 €