Θηλασμός μια υπέροχη σχέση

Περιγραφή
Μητρικός θηλασμός: Μια εμπειρία καταπληκτική για μητέρες και μωρά. Το γεννάς και μετά, αν το βάλεις στο στήθος εγκαίρως, κολλάει εκεί σαν όλη του η ύπαρξη να εξαρτιέται απ’ αυτό κι εσύ αισθάνεσαι να λιώνεις σταγόνα σταγόνα μέσα του.
Μια εμπειρία καθηλωτική: κουράζεσαι, πιάνεσαι σ’ όλο σου το σώμα, κλαις, λες «μπα, αποκλείεται να τα καταφέρω», κι αυτό μεγαλώνει, παχαίνουν τα δαχτυλάκια, τα μπουτάκια, μακραίνει, αρχίζουν τα χαμόγελα, οι φωνούλες, οι λοξές ματιές ευγνωμοσύνης καθώς περνούν οι μήνες κι αυτό παραμένει γαντζωμένο στο σώμα σου.
Κι έρχονται δυσκολίες, μυξούλες, πόνοι, δοντάκια κι άλλα διάφορα. Κι αυτό γαντζωμένο. Και σιγά σιγά δε θέλει να θηλάζει όλη την ώρα. Βρίσκει άλλα ενδιαφέροντα, το στήθος γίνεται πια προσωρινό καταφύγιο, μετά μόνο λίγες γλυκές σταγόνες ζωής.
Και έπειτα δε θέλει άλλο να θηλάσει. Εκείνο πάει για άλλες περιπέτειες, με την καρδιά γεμάτη από τη σιγουριά πως αγαπήθηκε στο έπακρο. Κι η μαμά καμαρώνει, αγανακτεί, διαλύεται, φροντίζει, αγαπά.
Καλώς ήλθατε στη μητρότητα.
Στον πρώτο τόμο αυτού του βιβλίου θα διαβάσετε πώς να καταφέρετε να θηλάσετε για όσο καιρό θέλετε, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, την απίστευτη κούραση, τα ξενύχτια και τις αντικρουόμενες γνώμες όλων όσων έχουν άποψη για το μωρό σας, και να το απολαύσετε.
Καλώς ήλθατε στο θηλασμό.
Η Άννα Πατσούρου είναι μητέρα δύο παιδιών. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε σε θέματα θηλασμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Από το 1996 κατέχει τον τίτλο της Πιστοποιημένης Συμβούλου Μητρικού θηλασμού ΙΒCLC. Η διδακτορική της διατριβή αφορά τις καμπύλες ανάπτυξης για τα παιδιά που θηλάζουν στην Ελλάδα. Εργάζεται ως παιδίατρος και στηρίζει τις οικογένειες να θηλάσουν τα μωρά τους. Δραστηριοποιείται στη διάδοση του θηλασμού με ομιλίες και δημοσιεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας: Πατσούρου Άννα
Φωτογράφος: Αγγέλου Γιάννης
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-398-203-2
Σελίδες: 304
Τόμος: 1
Σχήμα: 22χ17
Κατηγορίες: Παιδιά – Θηλασμός
Σειρές: Ζωή – Υγεία – Οικογένεια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.41 €