Θεωρία της επιτέλεσης

Περιγραφή
Ο συγγραφέας, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, θεατρικών ομάδων, εκδότης και θεωρητικός, θεμελιώνει στο Tich School of Arts της Νέας Υόρκης (NYU) τον επιστημονικό κλάδο των Επιτελεστικών Σπουδών (Performance Studies) προτείνοντας μια επαναστατική θεωρητική και πρακτική αντιμετώπιση του θεάτρου και γενικότερα των Παραστατικών Τεχνών (Performing Arts).
Μέσα από το βιβλίο αυτό, εξετάζει τις συνδέσεις ανάμεσα σε δυτικούς και μη δυτικούς πολιτισμούς, με εστίαση στο θέατρο, στον χορό, στην τελετή, στο παιχνίδι, στον σαμανισμό, αναζητώντας οικουμενικές συμπεριφορές χωρίς να αδιαφορεί για την πολιτισμική διαφορετικότητα. Η έννοια της θεατρικής παράστασης αναχωρεί από το συμβατικό ορισμό της δυτικής παράδοσης και κατανοείται ως μια ενδοσυσχετιζόμενη πλευρά μιας ολότητας ή ενός γεγονότος που ορίζεται από τη στιγμή που γίνεται εμπειρία και αξιολογείται.
Η πρωτοπορία της προσέγγισης του συγγραφέα αποτελεί μια σημαντική συμβολή στη συζήτηση για τη σχέση τελεστή-κοινού τελετουργίας-θεάματος, τέχνης-καθημερινότητας.

Συγγραφέας: Schechner Richard
Εκδότης: Τελέθριον
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-8410-60-6
Σελίδες: 378
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Θέατρο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.30 €